Lagerbolag

Idag registreras över 50 000 nya bolag i Sverige varje år. Många av dessa registreras tyvärr helt utan strategi och eftertanke vilka behov bolaget behöver leva upp till från start. Vi på Bolagsspecialisten hjälper dig att hitta ett lagerbolag med rätt typ av affärshistorik. Detta ger dig bland annat ökad trovärdighet, bättre förhandlingsläge, förenklad kapitalanskaffning, fördel vid rekryteringar och historikpoäng vid upphandlingar.

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar en av våra bolagsförmedlare dig för kostnadsfri rådgivning.

bilda bolag utomlands

Flygande start

Ditt bolag är redo fullt ut från dag 1 med F:skatt, moms och eget bankkonto

Trovärdiga från start

Ett bolag med tidigare historik skapar direkt helt andra möjligheter sett till trovärdighet, kapitalisering och förbättrade möjligheter vid nya affärsrelationer

Rätt historik

Med hundratals genomförda uppdrag i ryggen, hittar vi rätt bolag med historik som passar just din affärssituation och behov


Vad är ett lagerbolag? Ett lagerbolag är ett vilande aktiebolag som ”ligger på lager” redo för att tas över av den som vill starta ett aktiebolag. Lagerbolaget är registrerat och klart hos Skatteverket vilket underlättar processen för den som snabbt och smidigt vill komma igång med sitt aktiebolag. Att starta ett färdigt lagerbolag är en betydligt snabbare process än att bilda det helt nytt aktiebolag från grunden.

På denna sida finner du all information du behöver om att starta ett lagerbolag. Har du några frågor eller behöver rådgivning kan du kostnadsfritt kontakta någon av våra bolagsförmedlare.

Köpa lagerbolag eller registrera ett aktiebolag själv?


Om det är bästa lösningen att köpa ett färdigt lagerbolag eller starta aktiebolag själv beror bland annat på hur snabbt du vill komma igång och arbeta med din verksamhet.

Några av fördelarna med att köpa ett lagerbolag

 • Du slipper all registrering och administration som hänger ihop med uppstarten av ett aktiebolag.
 • Du behöver inte vända på att registreringen ska gå igenom hos Bolagsverket.
 • Du kan snabbt vara igång med din verksamhet.

En annan fördel som kan komma att spela roll är att ett lagerbolag kan ha affärshistorik. Lagerbolaget kan ha ett registreringsår som ligger några år tillbaka i tiden. Företaget ser då inte helt nystartat ut. Detta ger dig bland annat ökad trovärdighet, bättre förhandlingsläge, förenklad kapitalanskaffning, fördel vid rekryteringar och historikpoäng vid upphandlingar.

När du ska besluta vilken typ av lagerbolag du ska välja ska du framförallt ha i åtanke vad ditt företag behöver leva upp till från start. Alla våra kunder har olika behov kopplade till sin verksamhet och sitt aktiebolag.

Olika typer av lagerbolag

När du vill köpa ett lagerbolag är det viktigaste att ha i åtanke vad ditt företag behöver leva upp till från start. Olika kunder har olika behov kopplade till sin verksamhet och sitt aktiebolag. Våra bolagsförmedlare hjälper dig kostnadsfritt att hitta den typen av lagerbolag som passar just dig och din verksamhet.
 • Lagerbolag utan historik

 • Lagerbolag med historik
 • Lagerbolag med bankkonto
 • Lagerbolag med f-skatt
 • Lagerbolag med kreditrating
 • Lagerbolag med bokslut
 • Lagerbolag med årsredovisning

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!


Hur går jag tillväga för att köpa ett lagerbolag?
Vi har lagerbolaget är registrerat och klart, men för att anpassa bolaget till din tänkta verksamhet finns det några saker att tänka på inför ett köp av lagerbolag. Det är till exempel:
 • Företagets namn
  Företagets namn är det inga större konstigheter med. Värt att tänka på är dock att Bolagsverket måste godkänna namnet vilket gör att det inte är säkert att ditt förstahandsval går att använda, ha därför gärna några alternativ redo. Ett tips är även att kolla upp eventuella domäner som kan kopplas till företaget, antingen företagets namn eller dess verksamhet. Detta är speciellt viktigt om du tror att din målgrupp använder internet för att antingen köpa eller hitta tjänsterna eller produkterna som du erbjuder.

 • Bolagets verksamhetsbeskrivning
  Verksamhetsbeskrivningen är helt enkelt en beskrivning av vad verksamheten kommer att arbeta med, antingen vilka tjänster som erbjuds inom företaget eller vilka produkter som företaget ska sälja. Detta är också något som registreras hos och även godkänns av Bolagsverket.

 • Hur styrelsen ska se ut
  Alla aktiebolag behöver en styrelse, ett aktiekapital och en eller flera personer som har rätt att teckna firman. Fundera på vilka personer som ska ingå i bolagets styrelse, det krävs minst två personer. Av dessa två personer ska en vara ledamot och en suppleant.

 • Hur stort aktiekapital du vill ha
  Aktiekapital är också något som behövs, minimum är en summa på 50 000 kr, men du kan själv välja att lägga in mer pengar i ditt företags aktiekapital. Aktiekapitalet kan sedan användas i bolaget för det som krävs för att verksamheten ska komma igång och fungera. Det är med andra ord inte en kostnad för lagerbolaget utan en tillgång i aktiebolaget.

 • Vilka som ska registreras som firmatecknare
  Den eller de personer som är firmatecknare har rätt att teckna firman och därmed representera företaget och ingå avtal i företagets namn. De personer som utses till firmatecknare har med andra ord ett stort ansvar och bör endast vara personer som ägaren eller ägarna har ett stort förtroende för. Vanligtvis är det endast ägaren eller ägarna som har firmateckningsrätt i ett mindre bolag. Vid flera ägare är det ibland endast i kombination med varandra som ägarna får teckna firman, och därmed krävs allas eller minst ett visst antal underskrifter vid avtalsskrivande.

Några av våra nöjda kunder

GRANNSÄMJA AB

Tom Lindhé

”Snabbavvecklade ett AB på nolltid tack vare Bolagsspecialisten. Riktigt trevligt bemötande, supersnabb handläggning och bra pris.”

Brunna Teknik AB

Jessica Hansson

”Väldigt snabb och bra service. Blev en mycket smidig lösning för oss att anlita Bolagsspecialisten.”

Esplund Holding AB

Emil Chandorkar

”Bästa servicen. Smidigt och tryggt bemötande. Alltid tillgänglig vid frågor. Bra support och återkoppling.”

Calh AB

Lauri Pesonen

”Bra, snabb och korrekt service! Uppskattat!”

Ameme AB

Fredrik Karlsson

”Snabb affär utan krångel. Rekommenderas!”

Restaurang Nirvana AB

Lucky Dev

"Jag är oerhört imponerad över hur smidig hela processen varit. Ärendet hanterades snabbt och effektivt, med ytterst skicklighet och kompetens."