Lagerbolag

Aktiebolag redo för omgående leverans.


Lagerbolag är det enklaste sättet att starta aktiebolag på. Det innebär att du köper ett redan grundat aktiebolag. Du slipper långa handläggningstider, får mindre administration och kan direkt fokusera på bolagets verksamhet.

Vi säljer även lagerbolag med affärshistorik. Förutom minskad administration ger dessa bolag dig fördelen att starta ditt bolag med bättre kreditvärdighet, bank och F-skatt.

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt typ av lagerbolag!
Starta aktiebolag snabbt med lagerbolag
Ett lagerbolag är ett vanligt aktiebolag som ”ligger på lager” redo för att tas över av den som vill starta ett aktiebolag. Lagerbolaget är redan grundat, registrerat och klart hos Skatteverket vilket underlättar processen för den som snabbt och smidigt vill komma igång med sitt aktiebolag. Att starta ett färdigt lagerbolag är en betydligt snabbare process än att starta ett helt nytt aktiebolag från grunden.

På denna sida finner du all information du behöver om att starta ett lagerbolag. Har du några frågor eller behöver rådgivning kan du kostnadsfritt kontakta någon av våra bolagsförmedlare.

Köpa lagerbolag eller registrera ett aktiebolag själv?

Om det är bästa lösningen att köpa ett färdigt lagerbolag eller starta aktiebolag själv beror bland annat på hur snabbt du vill komma igång och arbeta med din verksamhet.

Köpa lagerbolag - Fördelar

 • När du köper att lagerbolag slipper du all registrering och administration som hänger ihop med uppstarten av ett aktiebolag.
 • Du behöver inte vänta på att registreringen ska gå igenom hos Bolagsverket.
 • Du kan snabbt vara igång med din verksamhet.

En annan fördel som kan komma att spela roll är att ett lagerbolag kan ha affärshistorik. Lagerbolaget kan ha ett registreringsår som ligger några år tillbaka i tiden. Företaget ser då inte helt nystartat ut. Detta kan bland annat ge dig bland annat ökad trovärdighet, bättre förhandlingsläge, förenklad kapitalanskaffning, fördel vid rekryteringar och historikpoäng vid upphandlingar.

När du ska besluta vilken typ av lagerbolag du ska köpa ska du framförallt ha i åtanke vad ditt företag behöver leva upp till från start. Vad ska du bedriva för typ av verksamhet? Alla våra kunder har olika behov kopplade till sin verksamhet och sitt aktiebolag. Våra bolagsförmedlare ger dig självklart kostnadsfri rådgivning inför köp av ett lagerbolag.

Varför ska du köpa ett lagerbolag?

lagerbolag med bankkonto

Flygande start

Köper du ett lagerbolag är ditt aktiebolag redo fullt ut från dag 1 med F-skatt, moms och eget bankkonto.

Trovärdiga från start

Att köpa lagerbolag med tidigare affärshistorik skapar direkt helt andra möjligheter sett till trovärdighet, kapitalisering och förbättrade möjligheter vid nya affärsrelationer.

lagerbolag avtal

Rätt historik

Med hundratals genomförda uppdrag i ryggen hjälper vi dig att köpa lagerbolag med historik som passar just dina behov.


Olika typer av lagerbolag

När du vill köpa lagerbolag är det viktigaste att ha i åtanke vad ditt företag behöver leva upp till från start. Olika kunder har olika behov kopplade till sin verksamhet och sitt aktiebolag. Våra bolagsförmedlare hjälper dig kostnadsfritt att hitta den typen av lagerbolag som passar just dig och din verksamhet.

Här kan du läsa mer om fördelarna med olika typer av affärshistorik.
 • Lagerbolag utan historik

 • Lagerbolag med historik
 • Lagerbolag med bankkonto
 • Lagerbolag med f-skatt
 • Lagerbolag med kreditrating
 • Lagerbolag med bokslut
 • Lagerbolag med årsredovisning

Kontakta mig, jag vill veta mer om lagerbolag!


Var vaksam när du ska köpa lagerbolag

När du står inför att du ska köpa lagerbolag så bör du vara extra vaksam på vilket företag du gör affärer med.
Nedan hittar du råd och tips från Bolagsverket hur du skyddar dig då köper ett lagerbolag.
aktiebolag

Företaget finns enbart på webben eller har bara en postbox – men inget fysiskt kontor.

aktiebolag

Kontrollera vem du gör affärer med, några enkla sökningar kan ge bra information.

aktiebolag

Be företaget om referenser så att du kan kontrollera hur tidigare förmedlingar har skötts.


Hur går jag tillväga för att köpa ett lagerbolag?
Vi har lagerbolaget är registrerat och klart, men för att anpassa bolaget till din tänkta verksamhet finns det några saker att tänka på inför ett köp av lagerbolag. Det är till exempel:
 • Företagets namn
  Företagets namn är det inga större konstigheter med. Värt att tänka på är dock att Bolagsverket måste godkänna namnet vilket gör att det inte är säkert att ditt förstahandsval går att använda, ha därför gärna några alternativ redo. Ett tips är även att kolla upp eventuella domäner som kan kopplas till företaget, antingen företagets namn eller dess verksamhet. Detta är speciellt viktigt om du tror att din målgrupp använder internet för att antingen köpa eller hitta tjänsterna eller produkterna som du erbjuder.

 • Bolagets verksamhetsbeskrivning
  Verksamhetsbeskrivningen är helt enkelt en beskrivning av vad verksamheten kommer att arbeta med, antingen vilka tjänster som erbjuds inom företaget eller vilka produkter som företaget ska sälja. Detta är också något som registreras hos och även godkänns av Bolagsverket.

 • Hur styrelsen ska se ut
  Alla lagerbolag behöver en styrelse, ett aktiekapital och en eller flera personer som har rätt att teckna firman. Fundera på vilka personer som ska ingå i bolagets styrelse, det krävs minst två personer. Av dessa två personer ska en vara ledamot och en suppleant.

 • Hur stort aktiekapital du vill ha
  Aktiekapital är också något som behövs, minimum är en summa på 50 000 kr, men du kan själv välja att lägga in mer pengar i ditt företags lagerbolag. Aktiekapitalet kan sedan användas i bolaget för det som krävs för att verksamheten ska komma igång och fungera. Det är med andra ord inte en kostnad för lagerbolaget utan en tillgång i aktiebolaget.

 • Vilka som ska registreras som firmatecknare
  Den eller de personer som är firmatecknare har rätt att teckna firman och därmed representera företaget och ingå avtal i företagets namn. De personer som utses till firmatecknare har med andra ord ett stort ansvar och bör endast vara personer som ägaren eller ägarna har ett stort förtroende för. Vanligtvis är det endast ägaren eller ägarna som har firmateckningsrätt i ett mindre bolag. Vid flera ägare är det ibland endast i kombination med varandra som ägarna får teckna firman, och därmed krävs allas eller minst ett visst antal underskrifter vid avtalsskrivande.

Så går processen till vid köp ett av lagerbolag


lagerbolag