Likvidation

Therese Burchardt

ADMINISTRATÖR

Avveckla ditt aktiebolag idag för 5 995 kronor. Få dina pengar utbetalda inom 3-5 bankdagar.

Vill du avsluta ditt aktiebolag? Vi på Bolagsspecialisten har specialiserat oss på att snabbt, tydligt och säkert snabbavveckla ditt Aktiebolag. Vi avvecklar aktiebolag utan att utföra en likvidation.

Kontakta oss på telefonnummer 08 12 44 14 10 eller skicka in formuläret nedan så hjälper vi dig vidare med din avveckling. Vi på Bolagsspecialisten gör årligen mellan 6-800 snabbavvecklingar. Vi gör det snabbt, säkert och där du som kund hela tiden får löpande information om vad som händer under processen.

 

 

Jag vill veta mer om snabbavveckling!

  Vi hjälper dig med Snabbavveckling

  Varför avveckla aktiebolag med oss?

  Prisgaranti

  Vi garanterar marknadens lägsta pris på avveckling av aktiebolag.

  Snabbt

  Vår tjänst är digitaliserad & smart därför är vi snabba och säkra.

  Säkert

  Vi vet att du som kund sparar tid, pengar och onödig oro genom att anlita oss för avveckling.

  Likvidation

  Vad är egentligen en Likvidation?

  Likvidation, är ett förfarande som kan upplösa aktiebolag eller ekonomiska föreningar

  Hur lång tid tar det i regel att likvidera ett aktiebolag?

  En likvidation av ett aktiebolag tar i regel mellan 6-7 månader att genomföra.

  Vad är fördelarna att snabbavveckla sitt aktiebolag?

  När ni som ägare inte längre vill driva bolaget vidare och ni går och tänker på att göra en frivillig likvidation så är en snabbavveckling. I regel mycket billigare och snabbare process än likvidation av aktiebolag. Vi har prisgaranti på alla våra snabb avvecklingar.

  • Det går mycket snabbare

  • Mindre administration och kortare process.

  • Du får ut dina likvida medel mycket snabbare.

  Därför snabbavvecklar vi istället för att genomföra en likvidation.

  Du som företagare kommer loss snabbare från bolaget, en snabb handläggning och hela köpeskillingen betald direkt. När du tar hjälp av oss på Bolagsspecialisten för att snabbavveckla aktiebolaget kan du vara säker på att ingenting lämnas åt slumpen. Det innebär också att du sparar tid och en massa oro över all dokumentation som krävs för att bolaget ska kunna likvideras. Hos oss kan du tryggt slappna av i vetskapen om att ditt bolag tas om hand av proffs och att du avvecklas direkt på rätt sätt hela vägen som juridisk person.

  Varför väljer man att likvidera sitt aktiebolag?

  När ägarna inte längre vill driva sina företag vidare och vill avsluta sina bolag vet man helt enkelt inte om möjligheten med att snabbavveckla istället. Det kostar i regel hälften och går så otroligt mycket snabbare. En del av det är gammal tradition och en del är ren och skär ovetskap om att denna tjänst finns till. Likvidation är en längre och betydligt mer krävande process än snabbavveckla sitt bolag.

  Snabbavveckling VS likvidation av bolaget.

  Det finns många myter och direkta felaktigheter då man pratar om snabbavveckling. Väljer du Bolagsspecialisten som som snabbavvecklare vet du att du alltid är garanterad följande. Här kommer några viktiga förtydliganden och fördelar med att snabbavveckla ditt bolag istället för att köra igenom en likvidation .

  +Bolaget avvecklas aldrig om inte skattekonton först till 100% är reglerade. Skatteverkets fordran skall till 100% vara reglerad annars avvecklas inte bolaget.

  +Bolag som ev. säljs vidare byter alltid namn hos Bolagsverket först så att ingen form av renomésnyltning eller förväxlingar kan ske och om de säljs vidare så genomgår den köpande kunden alltid först en grundlig check up innan bolaget säljs så att bolaget inte hamnar i orätta händer.

  +Mindre administrativt arbete

  +Du får tillgång till företagets kassa snabbare

  +Ingen väntetid på borgenärer

   

   

  Vad är skillnaden på en frivillig likvidation och en tvångslikvidation?

  Att avsluta ett företag kan man göra av en mängd olika anledningar. Det kan bero på att företaget inte är tillräckligt vinstdrivande, att man inte nått de mål man satt upp eller man är helt enkelt färdig med det. Orsakerna till en likvidation kan vara många. Det finns två sätt att likvidera bolag på, det som skiljer dem åt är egentligen vem som fattar beslut om likvidationen och anledningen.

  Tvångslikvidation

  Det är Bolagsverket eller tingsrätten som beslutar om ett bolag måste tvingas till likvidation. En vanlig vanföreställning är att tvångslikvidation endast är aktuellt vid en konkurs, men sanningen är att ett bolag kan tvingas att gå i likvidation om det inte uppfyller alla regler som finns för aktiebolag. En tvångslikvidation kan bli aktuell vid följande.

  • Bolagsverket inte fått in anmälan om behörig styrelse, VD samt särskild delgivningsmottagare.

  • Bolagsverket inte fått in anmälan om revisor i de fall då aktiebolaget har krav på revisor.

  • Aktiebolaget inte lämnat in årsredovisning och i förekommande fall revisionsberättelse inom 11 månader från räkenskapsårets utgång.

  • Bolaget byter redovisningsvaluta till svenska kronor och då inte uppnår, eller inom 6 månader inrapporterar, ett registrerat aktiekapital om 50 000 respektive 500 000 kronor för de privata aktiebolagen respektive publika bolag.

  • Minskat aktiekapitalet under 50 000 respektive 500 000 kronor.

  Tingsrätten kan också besluta om tvångslikvidation om bolagets kapital är förbrukat eller om det enligt bolagsordningen är skyldigt att gå och likvidera sitt bolag.

  När Bolagsverket startar en tvångslikvidation så börjar de med att skicka ett föreläggande till ditt aktiebolag samt till inrikes tidningar. I föreläggandet meddelar Bolagsverket vilka brister aktiebolaget har. För att förhindra likvidation då så måste aktiebolaget åtgärda bristerna inom den tidsram som angavs i föreläggandet.

  Vid en tvångslikvidation som inleds av Bolagsverket och som aktiebolaget inte lyckas stoppa genom att åtgärda bristerna, blir aktiebolaget skyldig att betala 2700kr till Bolagsverket för omkostnader.

  Frivillig likvidation

  Vid en frivillig likvidation är det du som aktiebolagets ägare och styrelse som beslutar om likvidationen . Beslutet ska fattas på bolagsstämman och bolaget träder i frivillig likvidation omedelbart då det är beslutat eller på det datum man beslutar om.

  Vad är en likvidator?

  Likvidator har som uppgift att avveckla ett aktiebolag. Likvidatorn ersätter styrelse och verkställande direktör i aktiebolaget, Likvidatorn ska säkerställa likvidationen. Likvidationen ska alltid ha en utsedd likvidator, det får inte vara en av ägarna.

  Några av våra nöjda kunder

  ”Snabbavvecklade ett AB på nolltid tack vare Bolagsspecialisten. Riktigt trevligt bemötande, supersnabb handläggning och bra pris.”

  Tom Lindhé

  GRANNSÄMJA AB

  ”Väldigt snabb och bra service. Blev en mycket smidig lösning för oss att anlita Bolagsspecialisten.”

  Jessica Hansson

  BRUNNA TEKNIK AB

  ”Bästa servicen. Smidigt och tryggt bemötande. Alltid tillgänglig vid frågor. Bra support och återkoppling.”

  Emil Chandorkar

  ESPLUND HOLDING AB

  ”Bra, snabb och korrekt service! Uppskattat!”

  Lauri Pesonen

  CALH AB

  ”Snabb affär utan krångel. Rekommenderas!”

  Fredrik Karlsson

  AMEME AB

  “Jag är oerhört imponerad över hur smidig hela processen varit. Ärendet hanterades snabbt och effektivt, med ytterst skicklighet och kompetens.”

  Lucky Dev

  RESTAURANG NIRVANA AB

  49,8

  MSEK, Omsättning 2020

  4.9/5

  Aktuell Google Rating

  1021

  Affärer 2020

  7

  Anställda

  Så här går processen till vid en avveckling

  Underlag

  För att kunna värdera ditt aktiebolag behöver vi aktuell resultat- och balansrapport, utdrag ur bankkontot, utdrag ur skattekontot samt SIE4-fil. Offerten baseras på dessa underlag minus vår avgift på 5 995 kronor inklusive Bolagsverkets ändringsanmälan.

  Signering

  Du får ett digitalt avtal som ligger som ett utkast tills du väljer att signera.

  Utbetalning

  När vi är överens och både parter signerat avtalet tryggt via BankID så har du pengarna för aktiebolaget inom 3-5 bankdagar.

  Ändring av bolag

  Du som kund snabbavvecklas helt från allt juridiskt och administrativt ansvar.

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!