Likvidation

Joakim Franzén

BOLAGSFÖRMEDLING

Avveckla ditt aktiebolag för 5 995 kronor – få dina pengar utbetalda inom 3-5 bankdagar

Vill du avsluta ditt aktiebolag? Likvidation och snabbavveckling av ett bolag går i grunden ut på samma sak. Dock är likvidation en längre och mer krävande process, än att snabbavveckla bolaget.

På Bolagsspecialisten är vi specialiserade på att snabbt, tydligt och säkert avveckla aktiebolag – utan att utföra en likvidation. Låt oss berätta mer om skillnaden på en likvidation och snabbavveckling, samt hur det funkar att snabbavveckla bolaget med oss på Bolagsspecialisten.

Genom vår prisgaranti garanterar vi marknadens lägsta pris på denna tjänst.

 

Jag vill veta mer om snabbavveckling

    Varför avveckla aktiebolag med oss?

    Prisgaranti

    Vi garanterar marknadens lägsta pris för snabbavveckling av aktiebolag.

    Snabbt

    Vår tjänst är digitaliserad och effektiv, vilket gör att vi kan vara snabba.

    Säkert

    Genom att anlita oss vid snabbavveckling av ditt bolag oss sparar du tid, pengar och onödig oro.

    Vi hjälper dig med snabbavveckling

    Några av våra nöjda kunder

    ”Snabbavvecklade ett AB på nolltid tack vare Bolagsspecialisten. Riktigt trevligt bemötande, supersnabb handläggning och bra pris.”

    Tom Lindhé

    GRANNSÄMJA AB

    ”Väldigt snabb och bra service. Blev en mycket smidig lösning för oss att anlita Bolagsspecialisten.”

    Jessica Hansson

    BRUNNA TEKNIK AB

    ”Bästa servicen. Smidigt och tryggt bemötande. Alltid tillgänglig vid frågor. Bra support och återkoppling.”

    Emil Chandorkar

    ESPLUND HOLDING AB

    ”Bra, snabb och korrekt service! Uppskattat!”

    Lauri Pesonen

    CALH AB

    ”Snabb affär utan krångel. Rekommenderas!”

    Fredrik Karlsson

    AMEME AB

    “Jag är oerhört imponerad över hur smidig hela processen varit. Ärendet hanterades snabbt och effektivt, med ytterst skicklighet och kompetens.”

    Lucky Dev

    RESTAURANG NIRVANA AB

    28,7

    MSEK, Omsättning 2022

    4.9/5

    Aktuell Google Rating

    1021

    Affärer 2022

    8

    Anställda

    Så här går processen till vid en avveckling

    Underlag

    För att kunna värdera ditt aktiebolag behöver vi aktuell resultat- och balansrapport, utdrag ur bankkontot, utdrag ur skattekontot samt SIE4-fil. Offerten baseras på dessa underlag minus vår avgift på 5 995 kronor inklusive Bolagsverkets ändringsanmälan.

    Signering

    Du får ett digitalt avtal som ligger som ett utkast tills du väljer att signera.

    Utbetalning

    När vi är överens och både parter signerat avtalet tryggt via BankID så har du pengarna för aktiebolaget inom 3-5 bankdagar.

    Ändring av bolag

    Du som kund snabbavvecklas helt från allt juridiskt och administrativt ansvar.

    Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

      Vanliga frågor och svar om likvidation

      Vad innebär att ett bolag likvideras?
      Varför likvidation?
      Vem kan begära likvidation?
      Hur mycket kostar en likvidation?

      Hur lång tid tar det att likvidera ett aktiebolag?

      En likvidation av ett aktiebolag tar i regel mellan 6-7 månader att genomföra. När ägarna inte längre vill driva sina företag och vill avsluta verksamheten, är många av dem inte medvetna om möjligheten att snabbavveckla det istället. Det kostar i regel hälften så mycket och går mycket snabbare.

      Vill du veta mer om likvidation läs våra guider “Vad är likvidation” och “likvidation av aktiebolag”

      Likvidation och snabbavveckling, dvs snabbavveckla aktiebolaget kan du vara säker på att ingenting lämnas åt slumpen, med snabb handläggning och hela köpeskillingen betald direkt. Det innebär dessutom att du sparar tid och slipper tänka på all dokumentation som krävs för att bolaget ska kunna likvideras. Allt sådant tar vi hand om åt dig vid en snabbavveckling.

      Snabbavveckling vs. Likvidation

      Det finns många myter och direkta felaktigheter när man pratar om snabbavveckling. Nedan har vi sammanställt de främsta fördelarna med att snabbavveckla ditt bolag, istället för att göra en likvidation:

    • Mindre administrativt arbete, eftersom vi på Bolagsspecialisten tar hand om allt åt dig.
    • Du får tillgång till företagets kassa mycket snabbare.
    • Du slipper långa väntetider på borgenärer.
    • Bolaget avvecklas aldrig om skattekontona inte först är till 100% reglerade, vilket de måste vara.
    • Bolag som eventuellt säljs vidare byter alltid namn hos Bolagsverket först, så att ingen form av renommésnyltning eller förväxling kan ske. Om ett bolag säljs vidare, genomgår köparen alltid en grundlig check up innan bolaget säljs till denne, så att bolaget inte hamnar i orätta händer.

      Du hittar mer information om likvidation i våra vägledande artiklar här:

      Vad är skillnaden på en frivillig likvidation och en tvångslikvidation?

      Att avsluta ett företag kan man göra av en rad olika anledningar. Det kan bero på att företaget inte är tillräckligt vinstdrivande, att man inte har nått uppsatta mål eller att man helt enkelt är färdig med det. Det finns två sätt att likvidera ett bolag på, där skillnaden egentligen är vem som fattar beslut om likvidationen och anledningen.

      1. Tvångslikvidation

      Det är Bolagsverket eller allmän domstol som fattar beslut om tvångslikvidation. En vanlig missuppfattning är att tvångslikvidation endast är aktuellt vid en konkurs, men faktum är att ett bolag kan tvingas att gå i likvidation om det inte uppfyller alla regler som finns för ett aktiebolag.

      En tvångslikvidation kan bli aktuell när: Bolagsverket inte har fått in anmälan om behörig styrelse, VD samt särskild delgivningsmottagare.

    • Bolagsverket inte har fått in anmälan om revisor i de fall då aktiebolaget har krav på revisor.
    • Aktiebolaget inte har lämnat in årsredovisning och i förekommande fall revisionsberättelse inom 11 månader från räkenskapsårets utgång.
    • Bolaget byter redovisningsvaluta till svenska kronor och då inte uppnår, eller inom 6 månader inrapporterar, ett registrerat aktiekapital om 25 000 kronor för privata aktiebolag, respektive 500 000 kronor för publika bolag.
    • Aktiekapitalet har minskat och ligger under 25 000, respektive 500 000 kronor.
    • Tingsrätten, som är en del av allmän domstol, kan också besluta om tvångslikvidation om bolagets kapital är förbrukat eller om det enligt bolagsordningen är skyldigt att likvidera sitt bolag.

      När Bolagsverket startar en tvångslikvidation, börjar de med att skicka ett föreläggande till ditt aktiebolag, samt till inrikes tidningar. I föreläggandet meddelar Bolagsverket vilka brister aktiebolaget har. För att förhindra likvidation, måste aktiebolaget då åtgärda bristerna inom den tidsram som angavs i föreläggandet.

      Vid en tvångslikvidation som inleds av Bolagsverket, och som aktiebolaget inte lyckas stoppa genom att åtgärda bristerna, blir aktiebolaget skyldigt att betala 2700 kronor till Bolagsverket för omkostnader.

      2. Frivillig likvidation

      Vid en frivillig likvidation är det du som aktiebolagets ägare och styrelse som beslutar om likvidationen. Beslutet ska fattas på bolagsstämman och bolaget träder i frivillig likvidation omedelbart när det är beslutat eller på det datum beslutet fattas.

      Vad är en likvidator?

      Likvidationen ska alltid ha en utsedd likvidator, vilket inte får vara någon av ägarna. En likvidator ersätter styrelse och verkställande direktör i aktiebolaget, vars uppgift är att avveckla ett aktiebolag. Likvidatorn ska alltså säkerställa likvidationen och har i uppgift att omvandla bolagets tillgångar till pengar och betala dess skulder, där eventuellt överskott delas ut till delägarna.

      Vill du veta mer?

      Kontakta oss för mer information om snabbavveckling av bolag och hur vi på Bolagsspecialisten kan hjälpa dig. Du når oss via kontaktformuläret, telefon eller e-post. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!