Joakim Franzén
BOLAGSFÖRMEDLING
Vill du avsluta ditt aktiebolag? Likvidation och snabbavveckling av ett bolag går i grunden ut på samma sak. Dock är likvidation en längre och mer krävande process, än att snabbavveckla bolaget.
På Bolagsspecialisten är vi specialiserade på att snabbt, tydligt och säkert avveckla aktiebolag – utan att utföra en likvidation. Låt oss berätta mer om skillnaden på en likvidation och snabbavveckling, samt hur det funkar att snabbavveckla bolaget med oss på Bolagsspecialisten.
Jag vill veta mer om snabbavveckling
Vi garanterar marknadens lägsta pris för snabbavveckling av aktiebolag.
Vår tjänst är digitaliserad och effektiv, vilket gör att vi kan vara snabba.
Genom att anlita oss vid snabbavveckling av ditt bolag oss sparar du tid, pengar och onödig oro.
Vill du veta mer om likvidation läs våra guider “Vad är likvidation” och “likvidation av aktiebolag”
Likvidation och snabbavveckling av ett bolag går i grunden ut på samma sak. Dock är likvidation en längre och betydligt mer krävande process, än att snabbavveckla bolaget.
När du tar hjälp av oss för att snabbavveckla aktiebolaget kan du vara säker på att ingenting lämnas åt slumpen, med snabb handläggning och hela köpeskillingen betald direkt. Det innebär dessutom att du sparar tid och slipper tänka på all dokumentation som krävs för att bolaget ska kunna likvideras. Allt sådant tar vi hand om åt dig vid en snabbavveckling.
Det finns många myter och direkta felaktigheter när man pratar om snabbavveckling. Nedan har vi sammanställt de främsta fördelarna med att snabbavveckla ditt bolag, istället för att göra en likvidation:
Bolag som eventuellt säljs vidare byter alltid namn hos Bolagsverket först, så att ingen form av renommésnyltning eller förväxling kan ske. Om ett bolag säljs vidare, genomgår köparen alltid en grundlig check up innan bolaget säljs till denne, så att bolaget inte hamnar i orätta händer.
Att avsluta ett företag kan man göra av en rad olika anledningar. Det kan bero på att företaget inte är tillräckligt vinstdrivande, att man inte har nått uppsatta mål eller att man helt enkelt är färdig med det. Det finns två sätt att likvidera ett bolag på, där skillnaden egentligen är vem som fattar beslut om likvidationen och anledningen.
1. Tvångslikvidation
Det är Bolagsverket eller allmän domstol som fattar beslut om tvångslikvidation. En vanlig missuppfattning är att tvångslikvidation endast är aktuellt vid en konkurs, men faktum är att ett bolag kan tvingas att gå i likvidation om det inte uppfyller alla regler som finns för ett aktiebolag.
En tvångslikvidation kan bli aktuell när: Bolagsverket inte har fått in anmälan om behörig styrelse, VD samt särskild delgivningsmottagare.
Tingsrätten, som är en del av allmän domstol, kan också besluta om tvångslikvidation om bolagets kapital är förbrukat eller om det enligt bolagsordningen är skyldigt att likvidera sitt bolag.
När Bolagsverket startar en tvångslikvidation, börjar de med att skicka ett föreläggande till ditt aktiebolag, samt till inrikes tidningar. I föreläggandet meddelar Bolagsverket vilka brister aktiebolaget har. För att förhindra likvidation, måste aktiebolaget då åtgärda bristerna inom den tidsram som angavs i föreläggandet.
Vid en tvångslikvidation som inleds av Bolagsverket, och som aktiebolaget inte lyckas stoppa genom att åtgärda bristerna, blir aktiebolaget skyldigt att betala 2700 kronor till Bolagsverket för omkostnader.
2. Frivillig likvidation
Vid en frivillig likvidation är det du som aktiebolagets ägare och styrelse som beslutar om likvidationen. Beslutet ska fattas på bolagsstämman och bolaget träder i frivillig likvidation omedelbart när det är beslutat eller på det datum beslutet fattas.
Kontakta oss för mer information om snabbavveckling av bolag och hur vi på Bolagsspecialisten kan hjälpa dig. Du når oss via kontaktformuläret, telefon eller e-post. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!
För att kunna värdera ditt aktiebolag behöver vi aktuell resultat- och balansrapport, utdrag ur bankkontot, utdrag ur skattekontot samt SIE4-fil. Offerten baseras på dessa underlag minus vår avgift på 5 995 kronor inklusive Bolagsverkets ändringsanmälan.
Du får ett digitalt avtal som ligger som ett utkast tills du väljer att signera.
När vi är överens och både parter signerat avtalet tryggt via BankID så har du pengarna för aktiebolaget inom 3-5 bankdagar.
Du som kund snabbavvecklas helt från allt juridiskt och administrativt ansvar.
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!
Likvidation innebär att ett företag avslutas och tillgångarna omvandlas till pengar. Pengarna används sedan till att bland annat betala skulder.
Likvidation är ett förfarande som kan upplösa aktiebolag eller ekonomiska föreningar.
Det är bara bolagsstämman som kan besluta om likvidation.
Om du snabbavvecklar ditt bolag med oss på Bolagsspecialisten kostar det dig hälften så mycket. För 5 995 kronor tar vi över ditt aktiebolag och avvecklar dig direkt som juridisk person på ett säkert sätt.