Köpa lagerbolag med affärshistorik – Vad innebär det?

Tom Wickström

VD

Slipp långa handläggningstider hos Bolagsverket, få mindre administration på ditt bord och fokusera fullt ut på ditt bolags verksamhet från dag ett. Lagerbolag är det enklaste och snabbaste sättet att starta företag på, vilket innebär att du köper ett redan färdigt och grundat aktiebolag.

Det finns flera goda anledningar till att köpa lagerbolag med affärshistorik istället för att starta aktiebolag enligt den traditionella proceduren, Låt oss berätta mer om hur det funkar att köpa ett lagerbolag hos oss på Bolagsspecialisten, vad det innebär och de många fördelar som det innebär.

Jag vill veta mer om köpa lagerbolag

  Fördelar med lagerbolag

  Flygande start

  När du köper ett lagerbolag är ditt aktiebolag helt redo från dag ett med F-skatt, moms och bättre kreditvärdighet.

  Trovärdigt från start

  Att köpa lagerbolag med tidigare affärshistorik skapar direkt helt andra möjligheter sett till trovärdighet, kapitalisering och förbättrade möjligheter vid nya affärsrelationer.

  Rätt historik

  Med hundratals uppdrag i ryggen hjälper vi dig att köpa lagerbolag med affärshistorik som passar just dina behov och det företag du vill driva.

  Vi hjälper dig med lagerbolag

  Carl Filip Aranin

  Carl Filip Aranin

  BOLAGSFÖRMEDLING

  Joakim Franzén

  Joakim Franzén

  BOLAGSFÖRMEDLING

  Några av våra nöjda kunder

  ”Snabbavvecklade ett AB på nolltid tack vare Bolagsspecialisten. Riktigt trevligt bemötande, supersnabb handläggning och bra pris.”

  Tom Lindhé

  GRANNSÄMJA AB

  ”Väldigt snabb och bra service. Blev en mycket smidig lösning för oss att anlita Bolagsspecialisten.”

  Jessica Hansson

  BRUNNA TEKNIK AB

  ”Bästa servicen. Smidigt och tryggt bemötande. Alltid tillgänglig vid frågor. Bra support och återkoppling.”

  Emil Chandorkar

  ESPLUND HOLDING AB

  ”Bra, snabb och korrekt service! Uppskattat!”

  Lauri Pesonen

  CALH AB

  ”Snabb affär utan krångel. Rekommenderas!”

  Fredrik Karlsson

  AMEME AB

  “Jag är oerhört imponerad över hur smidig hela processen varit. Ärendet hanterades snabbt och effektivt, med ytterst skicklighet och kompetens.”

  Lucky Dev

  RESTAURANG NIRVANA AB

  28,7

  MSEK, Omsättning 2022

  4.9/5

  Aktuell Google Rating

  1021

  Affärer 2022

  8

  Anställda

  Vanliga frågor och svar om avveckling aktiebolag

  Vad händer med kapitalet vid en avveckling av AB?
  Hur mycket kostar det att avveckla ett aktiebolag?
  Är det svårt att avveckla ett aktiebolag?
  Hur gör man ett aktiebolag vilande?
  Hur lång tid tar avveckling av aktiebolag?

  Vanliga frågor och svar om att köpa lagerbolag

  Vad ska man tänka på när man ska köpa lagerbolag?
  Är det värt att köpa lagerbolag?
  Vad kostar det att köpa ett lagerbolag?
  Hur fungerar det med aktiekapital och F-skatt när jag köper ett lagerbolag?

  Hur fungerar lagerbolag?

  Ett lagerbolag är ett vanligt aktiebolag som ”ligger på lager”, redo att tas över av dig som vill starta ett aktiebolag. Lagerbolaget är redan grundat, registrerat och klart hos Bolagsverket, vilket underlättar processen för dig som på ett snabbt och enkelt sätt vill komma igång med ditt aktiebolag. Att starta företag genom ett färdigt lagerbolag är kort och gott en betydligt snabbare process, än att starta ett helt nytt aktiebolag från grunden.

  Köpa lagerbolag med historik – steg för steg

  1. 1. Bestäm vilken typ av verksamhet du ska bedriva och vilka behov du har

  Vi vet att våra kunder har olika behov kopplade till sin verksamhet och sitt aktiebolag. Innan du registrerar ditt nya aktiebolag råder vi dig därför att tänka på vilka behov företaget kommer behöva leva upp till från start.
  1. 2. Kom igång med ditt aktiebolag omedelbart

  Genom att starta eget genom ett lagerbolag, även kallat aktiebolag med historik, har du redan ett färdigt organisationsnummer. Det betyder att du kan sätta igång med din verksamhet direkt. Du erhåller din nya bolagsordning, ändringsanmälan samt stämmoprotokoll från Bolagsverket samma dag som bolaget betalats. Registreringsbeviset däremot, får du via mail från Bolagsverket när handläggningen är slutförd, vilket brukar ta 3-4 veckor för dem att hantera.
  1. 3. Vi sköter hela processen åt dig

  All hantering hos Bolagsverket, såsom ändringar vid köpt bolag, hanterar vi på Bolagsspecialisten. För att du ska känna dig trygg igenom hela processen, förser vi dig med en länk där du kan följa ditt ärende hela vägen.

  Att köpa ett lagerbolag med affärshistorik

  En av de främsta fördelarna med att starta ett lagerbolag är den korta startsträckan, som snabbt ger dig ett aktiebola

  g med organisationsnummer där du inte behöver vänta på Bolagsverkets handläggningstider.

  Många andra aktörer erbjuder lagerbolag utan affärshistorik, vilket innebär att ingen har bedrivit någon verksamhet inom bolaget tidigare. Att ingen har bedrivit någon verksamhet tidigare innebär således att det inte finns någon affärshistorik eller tidigare omsättning.

  När du köper lagerbolag hos oss på Bolagsspecialisten, så köper du ett aktiebolag med affärshistorik. Det betyder helt andra möjligheter direkt vad gäller trovärdighet, kapitalisering och förbättrade möjligheter vid nya affärsrelationer. Lagerbolaget kan med andra ord ha ett registreringsår som ligger några år tillbaka i tiden, vilket gör att företaget inte ser helt nystartat ut, även fast det är det.

  Detta kan bland annat ge dig:

   

  Om F-skatt, moms och arbetsgivare

  När du registrerar ett aktiebolag på det traditionella sättet krävs registrering av F-skatt, moms och arbetsgivare om du ska bedriva försäljning av momspliktiga varor eller tjänster och betala ut lön.

  Utöver minskad administration, ger lagerbolag dig fördelen och möjligheten att snabbare komma igång, då allt detta finns på plats från dag ett.

  Du får tillgång till ditt bolag inom 1-2 timmar

  Ambitionen är att du under, eller strax efter, ditt första samtal med våra förmedlare ska få ett direkt förslag på ett passande lagerbolag för dig och den verksamhet du har för avsikt att bedriva. I vissa fall, när vi behöver göra lite mer efterforskning eller vill kolla upp något djupare, har du ett svar inom cirka två timmar. Längre än så tycker vi aldrig att du ska behöva vänta.

  Vill du veta mer om lagerbolag med affärshistorik?

  Kontakta oss för mer information eller beställa lagerbolag direkt för att komma igång med ditt nya bolag redan idag. Du når oss via kontaktformuläret, telefon eller mail. Vi ser fram emot att höra ifrån dig och hjälpa dig att hitta det rätta lagerbolaget för dig.