Till arkiv

Starta aktiebolag

Funderar du på att starta aktiebolag? Här kan du läsa mer om hur du går tillväga om du vill starta aktiebolag från grunden, eller köpa ett färdigt aktiebolag. Varje år startas över 50 000 nya bolag i Sverige. Många som startar aktiebolag från grunden tänker inte på hur stort värde det är att ha hög kreditvärdighet och historik i bolaget från start.

Om du istället startar aktiebolag med affärshistorik ger det dig direkt ökad trovärdighet, bättre förhandlingsläge, förenklad kapitalanskaffning, fördel vid rekryteringar, historikpoäng vid upphandlingar och mer därtill beroende på aktiebolag.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar en av våra bolagsförmedlare dig för en kostnadsfri rådgivning.
När du vill starta aktiebolag Om du bestämt dig för att aktiebolag är rätt bolagsform för dig kan du välja att starta aktiebolag från grunden eller köpa ett aktiebolag hos oss. På denna sida har vi jämfört dessa två tillvägagångssätt och förklarat skillnaderna på att starta aktiebolag från grunden och köpa ett färdig bildat aktiebolag, även kallat lagerbolag.

Starta aktiebolag med kreditvärdighet

Att starta ett aktiebolag med kreditvärdighet är till fördel om du vill ingå avtal med kunder och leverantörer. Ett aktiebolag med hög kreditvärdighet är ett tecken på ett välskött bolag.

Starta aktiebolag med omsättning

Om du startar ett aktiebolag med tidigare omsättning så visar det för kunder och leverantörer att du har bra siffror i bolaget. Därmed kan fler kunder lockas till att göra avtal/jobb med ditt aktiebolag. Du kan även få högre krediter och större chans till banklån desto mer omsättning du har.

Starta aktiebolag med bank

Startar du ett aktiebolag med bankkonto slipper du processen att gå till en bank och öppna upp ett nytt konto. Denna process upplever många som komplicerat och är därför väldigt skön att slippa. Då kan du istället fokusera helt på att få igång din verksamhet direkt.

Starta aktiebolag med betalningsanmärkning

Om du har betalningsanmärkning men vill starta aktiebolag kan du självklart göra det. Dock minskar kreditvärdigheten i aktiebolaget tills alla anmärkningar är reglerade.

Starta aktiebolag - Så gör du det från grunden
  1. Besluta om start och upprätta stiftelseurkund och bolagsordning
  2. Teckna och betala aktier
  3. Banken ordnar bankintyg och annat du som företagare behöver
  4. Skriv under stiftelseurkunden
  5. Anmäl och betala avgifter
  6. Företaget registreras


1. Besluta om start och upprätta stiftelseurkund och bolagsordning

Om du beslutar att starta ett aktiebolag kallas du för stiftare. Som stiftare behöver du upprätta ett dokument som kallas för stiftelseurkund. Stiftelseurkunden ska till exempel innehålla ett förslag till en bolagsordning (vilket namn och vilken verksamhet företaget ska ha), hur mycket varje aktie ska kosta och uppgifter om funktionärer.

2. Teckna och betala aktier

Du som startar aktiebolag köper aktier i företaget. I stiftelseurkunden behöver du därför ange hur många aktier du ska teckna. Alla som köper aktier måste skriva under aktieteckningen. Dock behöver inte alla stiftare köpa aktier i företaget. Aktierna betalar du genom att sätta in pengar på ett bankkonto eller med en så kallad apportegendom. För att starta ett privat aktiebolag krävs minst 50 000 kr i aktiekapital, för publika aktiebolag krävs ett aktiekapital på minst 500 000 kr.

3. Banken ordnar bankintyg och annat du som företagare behöver

De banktjänster du som företagare behöver ordnar din bank åt dig. De tar också fram ett bankintyg som du behöver skicka till Bolagsverket. Intyget är ett bevis på att aktiekapitalet är inbetalt. Intyget går att skicka in antingen på papper eller digitalt.

4. Skriv under stiftelseurkunden

Bolaget är sedan bildat när alla stiftare skrivit under stiftelseurkunden.

5. Anmäl och betala avgifter

Nästa steg är att registrera företaget hos Bolagsverket. Denna registrering måste lämnas in senast 6 månader efter att stiftelseurkunden upprättats.

6. Företaget registreras

När Bolagsverket beslutar om registrering så får företaget ett organisationsnummer. Då blir även företaget en juridisk person och verksamheten kan startas igång.

Så smidigt startar du aktiebolag med Bolagsspecialisten
Klicka på telefonknappen och ange ditt telefonnummer eller fyll i formuläret ovan så kontaktar någon av våra bolagsförmedlare dig för rådgivning. Du har även möjlighet att ringa direkt till någon av våra bolagsförmedlare som gärna hjälper dig.

När ni hittat ett lagerbolag med rätt typ av historik som passar dina behov så har vi en snabb och säker process till att du är ägare av aktiebolaget.

Du får tillgång till ditt nya organisationsnummer på dagen vid signerat avtal. Sedan gäller Bolagsverkets handläggningstid. Normalt brukar det ta 7-12 arbetsdagar att ändra styrelse, bolagsnamn, adress och ny verksamhetsbeskrivning.

starta aktiebolag

Vad kostar det att starta aktiebolag med historik (lagerbolag)?

Att starta aktiebolag med historik varierar i kostnader. Några av parametrarna som spelar in i ett bolags värdering är tidigare kreditpoäng, hur mycket bolaget omsatt samt gjort i vinst. Kontakta oss på Bolagsspecialisten för kostnadsfri rådgivning så tar vi fram en offert.

Varför ska du anlita Bolagsspecialisten när du vill starta aktiebolag?

När du ska starta aktiebolag är det viktigt att du känner trygghet med val av leverantör. Vi på Bolagsspecialisten erbjuder en trygg hantering med säkra upparbetade rutiner. Med hög kompetens och utbildad personal inom redovisning kontrolleras och hanteras aktiebolagens historik. Alla våra avtal och affärstransaktioner signeras självklart säkert med Bank ID. För Bolagsspecialisten är det viktigt att fokus ligger på kunden samt att vi erbjuder kvalité i hantering och bemötande.

Starta aktiebolag - Fördelar att göra det via Bolagsspecialisten

lagerbolag med bankkonto

Flygande start

Ditt bolag är redo fullt ut från dag 1 med F-skatt, moms och eget bankkonto.

lagerbolag pris

Trovärdighet

Ett bolag med tidigare historik skapar direkt helt andra möjligheter sett till trovärdighet, kapitalisering och förbättrade möjligheter vid nya affärsrelationer.

köpa lagerbolag

Rätt historik

Med hundratals genomförda uppdrag i ryggen, hittar vi rätt bolag med historik som passar just din affärssituation och behov.


Fyll i formuläret för kostnadsfri rådgivning!


Bolagsförmedling

Oliver Svensson


Några av våra nöjda kunder

GRANNSÄMJA AB

Tom Lindhé

”Snabbavvecklade ett AB på nolltid tack vare Bolagsspecialisten. Riktigt trevligt bemötande, supersnabb handläggning och bra pris.”

Brunna Teknik AB

Jessica Hansson

”Väldigt snabb och bra service. Blev en mycket smidig lösning för oss att anlita Bolagsspecialisten.”

Esplund Holding AB

Emil Chandorkar

”Bästa servicen. Smidigt och tryggt bemötande. Alltid tillgänglig vid frågor. Bra support och återkoppling.”

Calh AB

Lauri Pesonen

”Bra, snabb och korrekt service! Uppskattat!”

Ameme AB

Fredrik Karlsson

”Snabb affär utan krångel. Rekommenderas!”

Restaurang Nirvana AB

Lucky Dev

"Jag är oerhört imponerad över hur smidig hela processen varit. Ärendet hanterades snabbt och effektivt, med ytterst skicklighet och kompetens."


Snabb hantering avveckling aktiebolag

Tack vare vår egenutvecklade mjukvara Document Intelligence 4.3, kan du alltid vara trygg med hur vi registrerar och avvecklar aktiebolag.