Till arkiv

Starta aktiebolag

Slipp administration och långa handläggningstider med lagerbolag.


Funderar du på att starta aktiebolag? Många som startar aktiebolag vet inte att det går att göra på två olika sätt. Antingen starta ett aktiebolag själv helt från grunden, eller köpa ett så kallad lagerbolag.

Det finns några fördelar med lagerbolag i jämförelse att starta ett nytt från grunden. Ett lagerbolag är ett redan grundat bolag sedan tidigare, vilket betyder att du slipper mycket stor del av administrationen. Eftersom aktiebolaget redan är grundat så det även registrerat hos Bolagsverket. Detta gör att du slipper långa handläggningstider och kan direkt fokusera på företagets verksamhet.

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar en av våra bolagsförmedlare dig för kostnadsfri rådgivning.
Tillval vid start av aktiebolag Om du startar ett aktiebolag genom att köpa ett lagerbolag finns det ett antal tillval du kan göra. Nedan har vi listat tillvalen och deras olika fördelar.
 • Starta aktiebolag med kreditvärdighet
 • Att starta ett aktiebolag med kreditvärdighet är till fördel om du vill ingå avtal med kunder och leverantörer. Ett aktiebolag med hög kreditvärdighet är ett tecken på ett välskött bolag.

 • Starta aktiebolag med omsättning
 • Om du startar ett aktiebolag med tidigare omsättning så visar det för kunder och leverantörer att du har bra siffror i bolaget. Därmed kan fler kunder lockas till att göra avtal/jobb med ditt aktiebolag. Du kan även få högre krediter och större chans till banklån desto mer omsättning du har.

 • Starta aktiebolag med bank
 • Startar du ett aktiebolag med bankkonto slipper du processen att gå till en bank och öppna upp ett nytt konto. Denna process upplever många som komplicerat och är därför väldigt skön att slippa. Då kan du istället fokusera helt på att få igång din verksamhet direkt.

 • Starta aktiebolag med betalningsanmärkning
 • Om du har betalningsanmärkning men vill starta aktiebolag kan du självklart göra det. Dock minskar kreditvärdigheten i aktiebolaget tills alla anmärkningar är reglerade.

Om du vill starta aktiebolag från grunden
 1. Besluta om start och upprätta stiftelseurkund och bolagsordning
 2. Teckna och betala aktier
 3. Banken ordnar bankintyg och annat du som företagare behöver
 4. Skriv under stiftelseurkunden
 5. Anmäl och betala avgifter
 6. Företaget registreras


1. Besluta om start och upprätta stiftelseurkund och bolagsordning

Om du beslutar att starta ett aktiebolag kallas du för stiftare. Som stiftare behöver du upprätta ett dokument som kallas för stiftelseurkund. Stiftelseurkunden ska till exempel innehålla ett förslag till en bolagsordning (vilket namn och vilken verksamhet företaget ska ha), hur mycket varje aktie ska kosta och uppgifter om funktionärer.

2. Teckna och betala aktier

Du som startar aktiebolag köper aktier i företaget. I stiftelseurkunden behöver du därför ange hur många aktier du ska teckna. Alla som köper aktier måste skriva under aktieteckningen. Dock behöver inte alla stiftare köpa aktier i företaget. Aktierna betalar du genom att sätta in pengar på ett bankkonto eller med en så kallad apportegendom. För att starta ett privat aktiebolag krävs minst 25 000 kr i aktiekapital, för publika aktiebolag krävs ett aktiekapital på minst 500 000 kr.

3. Banken ordnar bankintyg och annat du som företagare behöver

De banktjänster du som företagare behöver ordnar din bank åt dig. De tar också fram ett bankintyg som du behöver skicka till Bolagsverket. Intyget är ett bevis på att aktiekapitalet är inbetalt. Intyget går att skicka in antingen på papper eller digitalt.

4. Skriv under stiftelseurkunden

Bolaget är sedan bildat när alla stiftare skrivit under stiftelseurkunden.

5. Anmäl och betala avgifter

Nästa steg är att registrera företaget hos Bolagsverket. Denna registrering måste lämnas in senast 6 månader efter att stiftelseurkunden upprättats.

6. Företaget registreras

När Bolagsverket beslutar om registrering så får företaget ett organisationsnummer. Då blir även företaget en juridisk person och verksamheten kan startas igång.

Vad kostar det att starta aktiebolag med historik (lagerbolag)?

Att starta aktiebolag med historik varierar i kostnader. Några av parametrarna som spelar in i ett bolags värdering är tidigare kreditpoäng, hur mycket bolaget omsatt samt gjort i vinst. Kontakta oss på Bolagsspecialisten för kostnadsfri rådgivning så tar vi fram en offert.

Varför ska du anlita Bolagsspecialisten när du vill starta aktiebolag?

När du ska starta aktiebolag är det viktigt att du känner trygghet med val av leverantör. Vi på Bolagsspecialisten erbjuder en trygg hantering med säkra upparbetade rutiner. Med hög kompetens och utbildad personal inom redovisning kontrolleras och hanteras aktiebolagens historik. Alla våra avtal och affärstransaktioner signeras självklart säkert med Bank ID. För Bolagsspecialisten är det viktigt att fokus ligger på kunden samt att vi erbjuder kvalité i hantering och bemötande.

Starta aktiebolag - Fördelar att göra det via Bolagsspecialisten

lagerbolag med bankkonto

Flygande start

Ditt bolag är redo fullt ut från dag 1 med F-skatt, moms och eget bankkonto.

lagerbolag pris

Trovärdighet

Ett bolag med tidigare historik skapar direkt helt andra möjligheter sett till trovärdighet, kapitalisering och förbättrade möjligheter vid nya affärsrelationer.

köpa lagerbolag

Rätt historik

Med hundratals genomförda uppdrag i ryggen, hittar vi rätt bolag med historik som passar just din affärssituation och behov.


Fyll i formuläret för kostnadsfri rådgivning!


Vi som hjälper dig att starta aktiebolag

Bolagsförmedling

Oliver Svensson

carl filip aranin
Bolagsförmedling

Carl Filip Aranin