Starta aktiebolag

Ola Myrling

DELÄGARE

När du bestämt dig för att aktiebolag är rätt bolagsform för dig så har du möjlighet att starta ett aktiebolag på två sätt. Du kan starta aktiebolaget själv från grunden eller så köper du ett redan färdigt aktiebolag av oss. Dessa färdiga aktiebolag kallar vi i branschen för lagerbolag. Fördelen att starta ett aktiebolag med hjälp av lagerbolag är att du slipper en lång tid för handläggning, mindre administration och du kan komma igång snabbare med ett fullt fungerande bolag. Du kan istället då direkt fokusera din tid på företagets verksamhet och kunder.

Jag vill veta mer om att starta ett aktiebolag!

Jag vill veta mer om att starta aktiebolag!

  Vi hjälper dig att starta aktiebolag

  Carl Filip Aranin

  Carl Filip Aranin

  BOLAGSFÖRMEDLING

  Därför startar våra kunder aktiebolag med hjälp av oss

  Flygande start

  När du startar ett aktiebolag hos oss har du från start med F skatt, moms och bank.

  Trovärdighet

  När du startar ett aktiebolag med tidigare historik skapas möjlighet att snabbare bygga trovärdighet, kapitalisering och förbättrad trygghet vid nya affärsrelationer.

  Rätt historik

  Med hundratals startade aktiebolag i ryggen, hittar vi rätt bolag som passar just din affärssituation och behov.

  Vad är bra att tänka på när jag ska starta aktiebolag?

  Ta med dig dessa råd och tips från oss på Bolagsspecialisten så kommer ditt bygge av ett stabilt och trovärdigt aktiebolag förhoppningsvis gå snabbare och bli enklare.

  • Var noga med att definiera din egna affärsidé Det är din affärsidé som gör just dig och ditt företag unikt, det är din affärsidé som ska få dina kunder att köpa dina varor och tjänster
  • Ska du starta företaget ensam eller med någon annan?
  • Tänk på att den du bildar ditt aktiebolag med ska passa dig som person, ni blir partners i både framgång och motgång.
  • Ditt minsta möjliga insatta aktiekapital är 25 000 kronor, det är alltid bra att höja insatt aktiekapital, det skickar en positiv signal till banken, samarbetspartners och potentiella investerare.
  • Före eller snart som möjligt efter ni registrerat aktiebolaget, skriv ett aktieägaravtal mellan varandra.
  • Dra aldrig igång din verksamhet i aktiebolaget utan att först ha klart med F skatt och moms.
  • Prioritera företagets verksamhetsplan och arbeta fram en enklare budget, gör den tidigt.
  • Ta tidigt med en revisor eller annan kunnig person inom ekonomi i bolaget som ett bollplank.
  • Se till att omge dig och ditt aktiebolag med en stabil och ekonomiskt trygg styrelse.
  • Skapa tidigt en god relation till den bank du väljer att ditt företag ska ha som affärspartner.
  • Registrera företaget på den ort där du har din verksamhet.
  • Se till att vårda och ta hand om ditt aktiebolag, undvik alltid betalningsanmärkningar de kan om än på små belopp skapa stora problem när du ska arbeta med kapitalanskaffning och lån
  • Jobba tidigt med företagets egna faktureringsrutiner och håll alltid ett extra öga och koll på din likviditet .
  • Har ditt företag kraftig tillväxt, skaffa dig en likviditetspartner som snabbt skapar bättre förutsättningar att expandera utan onödig växtverk i den frågan.
  • Ha från start och vana att alltid vara snabb och tydlig med din dialog med skatteverket, de finns till för oss som företagare.
  • Starta företag och driva det kommer med en massa uppsidor och möjligheter, men också en hel del krav och ansvar, var rädd och vårda ditt aktiebolag. Se till att omge dig med goda rådgivare och personer som skapar bra energi.
  • Företagets behov och möjlighet att överleva kräver ofta hårt jobb och en massa bra beslut som tas under en lång tid.

  Hur går det till att starta aktiebolag?

  Ett aktiebolag kan du starta ensam eller tillsammans med andra. När du väljer att starta ett aktiebolaget behöver du även köpa aktier i bolaget. Det krävs minst 25 000 kronor i aktiekapital för att starta ett aktiebolag. Det är därför det kostar 25 000 kr att starta ett aktiebolag. Denna summa kan betalas genom att sättas in på ett konto hos en bank eller med apportegendom.

  Apportegendom är egendom som är till nytta för verksamheten, till exempel inventarier. Om aktierna betalas med apportegendom så krävs det att den värderas av en revisor som intygar värdet. Du kan också läsa mera om detta hos Bolagsverket som är en bra källa till råd och information kring hur det fungerar att registrera aktiebolaget.

  Måste jag ha F skatt då jag startar mitt aktiebolag?

  F-skatt är en skatteform för svensk preliminär skatt som ska betalas av den som bedriver näringsverksamhet.

  Då jag startar mitt aktiebolag, vad gäller med min F skatt?

  När du startar upp och ska registrera aktiebolaget så har du avsikt att bedriva en näringsverksamhet, för att bli godkänd för F-skatt ska din verksamhet uppfylla följande kriterier.

  • vara självständig
  • ha vinstsyfte
  • vara varaktig

  Hur många kunder måste jag ha för att få ha f skatt? I vissa fall då du ska starta kan det därför vara tillräckligt att ha endast en eller ett fåtal uppdragsgivare för att uppfylla kraven för att bli godkänd för F-skatt. En företagare som ska starta sin verksamhet med den tidigare arbetsgivaren som första uppdragsgivare kan därför i vissa fall bedömas som självständig näringsidkare, men i andra fall kan omständigheterna vara sådana att det uppdraget i stället ska ses som anställning. Läs mer detta på skatteverket.se 

  Vad är skillnaden på ett aktiebolag och en enskild firma?

  Skillnaden på en enskild firma och ett aktiebolag är ganska stora. När man ska starta eget eller redan driver ett företag oavsett om det är en enskild firma eller ett aktiebolag så handlar det om att ta behagliga och kalkylerade risker som företagare. Olika affärslägen kräver olika risk och ska ha olika investeringstänk, dessa behov förändrar ofta vilken bolagsform man väljer som företagare Vi råder alltid våra kunder som ska starta ett aktiebolag att på ett tidigt stadium även rådfråga sin revisor i dessa typer av frågor. I vissa lägen är det mera kostnadseffektivt att driva en enskild firma, i andra fall dyrare sett till helheten. Fördelen med att starta ett aktiebolag är att vi i Sverige idag kan börja med ett aktiekapital på minst 25 000 kronor vilket i många fall då också från start skapar fler möjligheter med sitt företagande.

  Aktiebolaget kräver ett insatt aktiekapital mer formalia och rutiner men i gengäld i jämförelse med en enskild firma så har man som ägare större ansvarsfrihet i då man hanterar sitt aktiebolag rätt i det fall något skulle hända på resans gång som man inte planerat eller kunnat förutspå. Ett aktiebolag skyddar dig som ska starta eget företag på ett bättre sätt. Du ska välja bolagsform efter företagets verksamhet, affärssituation och behov.

   

  Starta aktiebolag – Vanliga frågor

  Vad kostar det ett starta ett aktiebolag?
  Vad behöver jag för insats vid start av aktiebolag?
  Hur lång tid tar det att starta ett aktiebolag?
  Hur många ägare behövs om jag vill starta aktiebolag?

  49,8

  MSEK, Omsättning 2020

  4.9/5

  Aktuell Google Rating

  1021

  Affärer 2020

  7

  Anställda

  Så här hjälper vi dig att starta aktiebolag

  Köpeavtal & signering

  Vi skickar ut ett köpeavtal som ni granskar och signerar.

  Bolagsuppgifter & betalning

  Ni skickar in kompletta bolagsuppgifter och betalar aktiebolaget.

  Tömning av konton

  Vi tömmer aktiebolagets eventuella bank- och skattekonto.

  Bolaget redo

  När alla ändringar på Bolagsverket gått igenom är aktiebolaget redo.

  Jag vill veta mer om att starta aktiebolag!