Lagerbolag

Ett lagerbolag är ett vilande aktiebolag som ”ligger på lager” redo för att tas över av den som vill starta ett aktiebolag. Lagerbolaget är registrerat och klart hos Skatteverket vilket underlättar processen för den som snabbt och smidigt vill komma igång med sitt aktiebolag. Att starta ett färdigt lagerbolag är en betydligt snabbare process än att bilda det helt nytt aktiebolag från grunden.


bilda bolag utomlands

Flygande start

Ditt bolag är redo fullt ut från dag 1 med F:skatt, moms och eget bankkonto

Trovärdiga från start

Ett bolag med tidigare historik skapar direkt helt andra möjligheter sett till trovärdighet, kapitalisering och förbättrade möjligheter vid nya affärsrelationer

Rätt historik

Med hundratals genomförda uppdrag i ryggen, hittar vi rätt bolag med historik som passar just din affärssituation och behov
Köpa lagerbolag till ett bra pris


Ett lagerbolag är ett vilande aktiebolag utan tidigare verksamhet, men det är registrerat och klart, och verksamheten kan börja bedrivas samma dag det köps.

Funderar du på att köpa ett lagerbolag?


Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar en av våra bolagförmedlare dig.

Varmt välkomna!

Var kan jag köpa ett lagerbolag?


Lagerbolag finns hos ombud, som till exempel Bolagsspecialisten. Ombud har lagerbolag som är registrerade och klara. Vi tillhandahåller dessutom all den dokumentation som Bolagsverket och Skatteverket kräver för att följa lagar och regler. Du lägger enkelt en beställning på ett lagerbolag på vår hemsida och sedan sköter vi resten. Inom två timmar kan du ha ditt bolag och på så sätt snabbt vara igång med din affärsverksamhet.


Hur går jag tillväga för att köpa ett lagerbolag?


Lagerbolaget är registrerat och klart, men för att anpassa bolaget till din tänkta verksamhet finns det några saker att tänka på inför ett köp av lagerbolag. Det är till exempel:


 • Företagets namn

 • Bolagets verksamhetsbeskrivning

 • Hur styrelsen ska se ut

 • Hur stort aktiekapital du vill ha

 • Vilka som ska registreras som firmatecknare


Företagets namn är det inga större konstigheter med. Värt att tänka på är dock att Bolagsverket måste godkänna namnet vilket gör att det inte är säkert att ditt förstahandsval går att använda, ha därför gärna några alternativ redo. Ett tips är även att kolla upp eventuella domäner som kan kopplas till företaget, antingen företagets namn eller dess verksamhet. Detta är speciellt viktigt om du tror att din målgrupp använder internet för att antingen köpa eller hitta tjänsterna eller produkterna som du erbjuder.


Verksamhetsbeskrivningen är helt enkelt en beskrivning av vad verksamheten kommer att arbeta med, antingen vilka tjänster som erbjuds inom företaget eller vilka produkter som företaget ska sälja. Detta är också något som registreras hos och även godkänns av Bolagsverket.


Alla aktiebolag behöver en styrelse, ett aktiekapital och en eller flera personer som har rätt att teckna firman. Fundera på vilka personer som ska ingå i bolagets styrelse, det krävs minst två personer. Av dessa två personer ska en vara ledamot och en suppleant. Aktiekapital är också något som behövs, minimum är en summa på 50 000 kr, men du kan själv välja att lägga in mer pengar i ditt företags aktiekapital. Den eller de personer som är firmatecknare har rätt att teckna firman och därmed representera företaget och ingå avtal i företagets namn. De personer som utses till firmatecknare har med andra ord ett stort ansvar och bör endast vara personer som ägaren eller ägarna har ett stort förtroende för. Vanligtvis är det endast ägaren eller ägarna som har firmateckningsrätt i ett mindre bolag. Vid flera ägare är det ibland endast i kombination med varandra som ägarna får teckna firman, och därmed krävs allas eller minst ett visst antal underskrifter vid avtalsskrivande.


Kontakta oss så sätter vi oss in i vad just du behöver för historikbolag och återkommer efter det med rätt bolag.

Några av våra nöjda kunder

GRANNSÄMJA AB

Tom Lindhé

”Snabbavvecklade ett AB på nolltid tack vare Bolagsspecialisten. Riktigt trevligt bemötande, supersnabb handläggning och bra pris.”

Brunna Teknik AB

Jessica Hansson

”Väldigt snabb och bra service. Blev en mycket smidig lösning för oss att anlita Bolagsspecialisten.”

Esplund Holding AB

Emil Chandorkar

”Bästa servicen. Smidigt och tryggt bemötande. Alltid tillgänglig vid frågor. Bra support och återkoppling.”

Calh AB

Lauri Pesonen

”Bra, snabb och korrekt service! Uppskattat!”

Ameme AB

Fredrik Karlsson

”Snabb affär utan krångel. Rekommenderas!”

Restaurang Nirvana AB

Lucky Dev

"Jag är oerhört imponerad över hur smidig hela processen varit. Ärendet hanterades snabbt och effektivt, med ytterst skicklighet och kompetens."


Köpa lagerbolag snabbt och billigt


Bolagsspecialisten erbjuder en snabb hantering och genomförande av köp av lagerbolag. Det tar inte mer än några timmar att genomföra ett köp av lagerbolag och Bolagsspecialisten har erfarna och kompetenta personer som hjälper dig. Eftersom bolaget redan är registrerat har du direkt vid köpet ett fungerande organisationsnummer att använda när avtal ska skrivas. I och med köpet av ett lagerbolag skickas ett ändringsärende in till Bolagsverket och ditt val av bland annat bolagsnamn och styrelse ändras till det du önskar.


Fördelar med att köpa lagerbolag?


Det finns många fördelar med att köpa ett lagerbolag:


 • Du slipper all registrering och administration som hänger ihop med uppstarten av ett bolag

 • Du behöver inte vänta på att registrering ska gå igenom hos Bolagsverket

 • Du kan snabbt vara igång med din verksamhet


En annan fördel som kan komma att spela roll är att ett lagerbolag kan ha ett registreringsår som ligger ett eller två år tillbaka i tiden. Företaget ser med andra ord inte helt nystartat ut.


När du köper ett lagerbolag hos Bolagsspecialisten får du dessutom en mängd handlingar och hjälp på köpet:


 • Bolagsverkets avgifter ingår i priset

 • Anmälan till Bolagsverket med ändringar m.m.

 • Bankfullmakt för aktiekapitalet

 • Bolagsordning

 • Protokoll från extra stämma

 • Protokoll från styrelsemöte

 • Aktiebok

 • Verifikation för aktiebolagets första transaktioner

 • Stiftelseurkund

 • Köpeavtal för aktiebolagets aktier

 • Bolagspärm i PDF-format


Vad kostar det att köpa lagerbolag?


Ett lagerbolag kostar inte så mycket att köpa och oftast erbjuder ombud ett fast pris för ett lagerbolag, så även Bolagsspecialisten. Vi har marknadens bästa erbjudande och de billigaste lagerbolagen hittar du hos oss. Dessutom erbjuder vi hjälp med bokföringen under de första åren.


Det du måste tänka på är att du utöver kostnaden för att köpa ett lagerbolag måste ha pengar till aktiekapitalet som ska läggas in i bolaget. Det är minst 50 000 kr, men kan vara mer beroende på vad du själv vill. Aktiekapitalet kan sedan användas i bolaget för det som krävs för att verksamheten ska komma igång och fungera. Det är med andra ord inte en kostnad för lagerbolaget utan en tillgång i aktiebolaget.