Till arkiv

Snabbavveckling - Hur går det till?

Snabbavveckla ditt aktiebolag idag för 5 995 kr. Få pengar utbetalt inom 3-5 bankdagar.

Snabbavveckling av aktiebolag - Steg för steg

snabbavveckla

Underlag

snabbavveckla ab

Signering

snabbavveckling bolag

Utbetalning

snabbavveckling aktiebolag

Ändring av bolag


Vad kostar det att snabbavveckla sitt aktiebolag?

Hos oss snabbavvecklar du ditt aktiebolag för 5 995 kronor inklusive Bolagsverkets ändringsanmälan. Denna kostnad dras av från köpeskillingen som du har på ditt bankkonto inom 3-5 bankdagar efter signerat avtal.

Så går processen till vid en snabbavveckling

Om du vill lägga ner ditt aktiebolag så är vi på Bolagsspecialisten intresserade av att köpa det av dig och göra en så kallad snabbavveckling. Du får betalt för aktiebolaget och avvecklas efter det direkt som juridisk person. Vi tar över det juridiska och administrativa ansvaret, och du får dina pengar för aktiebolaget inom 3-5 bankdagar. Sedan likviderar vi inte aktiebolaget utan omvandlar bolaget till ett lagerbolag, vilket betyder att den enda vi behåller är organisationsnumret. Till skillnad från en likvidation så får du pengarna direkt och slipper sedan allt ansvar.

 1. Du som kund tar kontakt med oss via formuläret på hemsidan, mail eller telefon. Informationen vi behöver då är namn, organisationsnummer på aktiebolaget du vill snabbavveckla samt telefonnummer och e-post.

 2. Vi kontaktar dig inom två timmar och du får en offert på ditt aktiebolag efter att vi fått de underlag som behövs.

 3. För att kunna värdera ditt aktiebolag behöver vi aktuell resultat- och balansrapport, utdrag ur bankkontot, utdrag ur skattekontot samt SIE4-fil. Offerten baseras på dessa underlag minus vår avgift på 5 995 kronor inklusive Bolagsverkets ändringsanmälan.

 4. Du får ett digitalt avtal som ligger som ett utkast tills du väljer att signera.

 5. När vi är överens och både parter signerat avtalet tryggt via BankID så har du pengarna för aktiebolaget inom 3-5 bankdagar.

 6. Du som kund snabbavvecklas helt från allt juridiskt och administrativt ansvar.

Att tänka på vid en snabbavveckling

För att vi ska kunna snabbavveckla ditt bolag behöver vi aktuell resultat- och balansrapport. Balansrapporten ska bara innehålla kassa samt eventuella skattefodringar/skulder. För att vi ska kunna göra en snabbavveckling av ditt bolag får inga likvidationsärenden, anmärkningar eller brister i bokslut finnas.

Om du funderar på att snabbavveckla ditt aktiebolag, kontakta gärna oss för kostnadsfri rådgivning!

Snabbavveckling – Sälj ditt aktiebolag till oss och få pengar inom 3-5 bankdagar

Vi på Bolagsspecialisten hjälper dig att snabbavveckla ditt aktiebolag. Processen går snabbt och alla handlingar signeras säkert med Bank ID. När du säljer ditt aktiebolag till oss för en snabbavveckling får du pengar för ditt aktiebolag inom 3-5 bankdagar efter signerat avtal.

Aktiebolaget snabbavvecklas genom att du säljer ditt aktiebolag till oss och sedan snabbavvecklar vi dig som juridisk person. Du slipper då Bolagsverkets långa handläggningstider och får pengar för ditt aktiebolag inom 3-5 bankdagar.

Vad händer med mitt aktiebolag vid en snabbavveckling?

När du säljer ditt aktiebolag till oss på Bolagsspecialisten för en snabbavveckling så avslutas inte bolaget helt. Vi garanterar dig som kund att vi ändrar alla uppgifter i aktiebolaget och endast behåller organisationsnumret.

Efter du snabbavvecklats från aktiebolaget som juridisk person så garanterar vi att vi:
 • Byter alltid namn på aktiebolaget.
 • Byter alltid aktiebolagets adress.
 • Vi ersätter alltid alla i styrelsen.
 • Vi garanterar alltid att nya och rätt bolagsuppgifter uppdateras hos Skatteverket och Bolagsverket.
 • Bolagets redovisning blir korrekt.
 • Alla skatter och avgifter blir korrekt hanterade.
 • Samtliga deklarationer blir korrekt inlämnade.


Lägg ner ditt aktiebolag genom likvidation

Om du istället vill avsluta bolagets liv helt och hållet så ska du istället göra en traditionell likvidation. Till skillnad från en snabbavveckling behöver du då själv hantera all administration och under likvidationstiden. En traditionell likvidation tar 8-10 månader och innan dess kan du inte få ut dina tillgångar från aktiebolaget.

Vill du inte vänta dessa 6 månader på att få ut dina tillgångar?

Kontakta oss på Bolagsspecialisten för en trygg snabbavveckling istället! Här nedan kan du läsa mer om vilka uppgifter vi behöver från dig för att kunna göra en snabbavveckling.

Vi som hjälper dig att snabbavveckla

Nehad Bari

Tom Wickström

Kontakta mig, jag är intresserad av att snabbavveckla mitt aktiebolag!

Därför väljer våra kunder att anlita oss när de vill snabbavveckla aktiebolag

Snabbt

Vid en snabbavveckling får du pengar för ditt aktiebolag inom 3-5 bankdagar. Väljer du att likvidera tar det istället cirka 6 månader.

Prisgaranti

Vi har Sveriges lägsta pris på snabbavveckling. Det garanterar vi genom vår prisgaranti.

Tryggt

Alla handlingar vid en snabbavveckling signeras elektroniskt med BankID. Våra kunder sparar tid och onödig oro genom att anlita oss.


Kan jag snabbavveckla ett aktiebolag med underskott?

Det går bra att snabbavveckla ett aktiebolag med underskott. Det som inte får finnas i bolaget vid en snabbavveckling är likvidationsärenden, anmärkningar eller brister i bokslut.

Skatt vid en snabbavveckling

Om du väljer att snabbavveckla ditt aktiebolag får du tillbaka hela ditt aktiekapital skattefritt, resten av köpeskillingen behöver beskattas.

Referenser
Såhär säger några av våra tidigare kunder:

Jag är mycket nöjd med den kontakt som jag hade med Bolagsspecialisten i samband med avvecklingen av mitt företag. Jag skickade en förfrågan om snabbavveckling på lördagen och fick ett mail ifrån dem direkt på måndag morgon! På tisdagen fick jag avtalet för undertecknande via mobilt bank-ID, och innan veckan var över var allt klart och inskickat till Bolagsverket och Skatteverket. Veckan därpå fick jag försäljningslikviden, precis som utlovat. Jag rekommenderar Bolagsspecialisten till alla som vill ha en snabb och smidig avveckling!

- Malin Nilsson

Snabb och effektiv service. Bemötandet är proffsigt och mycket pedagogiskt. Tackar för en riktigt bra kundresa.

- Martin Forsström

Fem plus, verkligen. Svarade på alla våra frågor och skötte avvecklingen snabbt och metodiskt.

- Carl Erik

snabbavveckling