Mitt företag har blivit kapat, vad gör jag?

Mitt företag har blivit kapat, vad gör jag?

Mitt företag har blivit kapat, vad gör jag?

Om någon obehörig har registrerat en ändring i ditt företag ska du kontakta oss så snart som möjligt. Därefter ska du göra en polisanmälan och skicka en kopia av polisanmälan till oss. Sedan anmäler du de riktiga uppgifterna i vår e-tjänst.

1. Kontakta oss!

Om du misstänker att någon försöker kapa ditt företag genom att göra en oriktig anmälan om registrering som till exempel styrelse- eller adressändring kontakta genast Bolagsspecialisten.

2. Gör en polisanmälan och skicka en kopia av polisanmälan till Bolagsspecialisten

Vi registrerar de anmälda uppgifterna skyndsamt och utan avgift. Skicka kopia på polisanmälan till Bolagsspecialisten, 851 81 Sundsvall.

3. Anmäl de riktiga uppgifterna i vår e-tjänst

Använd uppgifterna från den senaste bolagsstämman när du fyller i avskriften av stämmoprotokollet.

Viktigt! I e-tjänsten, i fältet Övriga upplysningar, ska du skriva att du gjort en polisanmälan och att du skickar en kopia på polisanmälan till Bolagsspecialisten.

4. Kontakta din bank, andra kreditgivare och leverantörer

Berätta för banken, kreditgivare och leverantörer om att det inte skett någon förändring för företaget.

Har företagskapningen skett genom att det anmälts en extern firmatecknare behövs ingen bolagsstämma, då räcker det med anmälan. Anmäl och skicka in kopia av polisanmälan till Bolagsspecialisten, det går snabbast.

Skydda ditt företag mot kapning

Skaffa digital brevlåda

För att skydda företaget mot kapning, alltså exempelvis att en obehörig person registrerar sig som firmatecknare och genom det får kontroll över företaget kan du skaffa digital brevlåda. Bolagsspecialisten skickar då en avisering om inkommet ärende till företagets digitala brevlåda.

Med en digital brevlåda får du meddelanden från Bolagsspecialisten och andra myndigheter digitalt i stället för på papper. Så snart ett meddelande kommit till din digitala brevlåda skickas en avisering till e-post och sms.

 

One Comment

  1. Timothysaw
    feb 8, 2018

    There is noticeably a bundle to find out about this. I assume you made sure nice factors in options also.

Post a Comment

Your email address will not be published.