Vad är likvidation?

Tom Wickström

VD

Likvidation är en process som innebär avveckling av ett aktiebolag eller en ekonomisk förening. Detta innebär att verksamheten upphör att existera och dess tillgångar omvandlas till pengar som används för att betala eventuella skulder.

Vi är specialister på snabbavveckling och kan hjälpa dig att på ett såväl snabbt som tryggt sätt avveckla ditt bolag – utan att utföra en likvidation. Låt oss berätta mer om vad skillnaden är mellan en likvidation och en snabbavveckling, samt hur det funkar att snabbavveckla bolaget med oss på Bolagssspecialisten.

Genom vår prisgaranti garanterar vi marknadens lägsta pris på denna tjänst.

Jag vill veta mer om snabbavveckling

  Varför avveckla aktiebolag med oss?

  Prisgaranti

  Vi garanterar marknadens lägsta pris för snabbavveckling av aktiebolag.

  Snabbt

  Vår tjänst är digitaliserad och effektiv, vilket gör att vi kan vara snabba.

  Säkert

  Genom att anlita oss vid snabbavveckling av ditt bolag oss sparar du tid, pengar och onödig oro.

  Vi hjälper dig med snabbavveckling

  Några av våra nöjda kunder

  ”Snabbavvecklade ett AB på nolltid tack vare Bolagsspecialisten. Riktigt trevligt bemötande, supersnabb handläggning och bra pris.”

  Tom Lindhé

  GRANNSÄMJA AB

  ”Väldigt snabb och bra service. Blev en mycket smidig lösning för oss att anlita Bolagsspecialisten.”

  Jessica Hansson

  BRUNNA TEKNIK AB

  ”Bästa servicen. Smidigt och tryggt bemötande. Alltid tillgänglig vid frågor. Bra support och återkoppling.”

  Emil Chandorkar

  ESPLUND HOLDING AB

  ”Bra, snabb och korrekt service! Uppskattat!”

  Lauri Pesonen

  CALH AB

  ”Snabb affär utan krångel. Rekommenderas!”

  Fredrik Karlsson

  AMEME AB

  “Jag är oerhört imponerad över hur smidig hela processen varit. Ärendet hanterades snabbt och effektivt, med ytterst skicklighet och kompetens.”

  Lucky Dev

  RESTAURANG NIRVANA AB

  28,7

  MSEK, Omsättning 2022

  4.9/5

  Aktuell Google Rating

  1021

  Affärer 2022

  8

  Anställda

  Så här går processen till vid en avveckling

  Underlag

  För att kunna värdera ditt aktiebolag behöver vi aktuell resultat- och balansrapport, utdrag ur bankkontot, utdrag ur skattekontot samt SIE4-fil. Offerten baseras på dessa underlag minus vår avgift på 5 995 kronor inklusive Bolagsverkets ändringsanmälan.

  Signering

  Du får ett digitalt avtal som ligger som ett utkast tills du väljer att signera.

  Utbetalning

  När vi är överens och både parter signerat avtalet tryggt via BankID så har du pengarna för aktiebolaget inom 3-5 bankdagar.

  Ändring av bolag

  Du som kund snabbavvecklas helt från allt juridiskt och administrativt ansvar.

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

   Vad är likvidation? Vanliga frågor och svar!

   Vad betyder ordet likvidation?
   Vad händer vid en likvidation?
   Hur mycket kostar en likvidation?
   Hur lång tid tar en likvidation?
   Vad är en likvidator?

   Hur lång tid tar det att likvidera ett aktiebolag?

   En likvidation av ett aktiebolag tar i regel mellan 6-7 månader att genomföra. När ägarna inte längre vill driva sina företag och vill avsluta verksamheten, är många av dem inte medvetna om möjligheten att snabbavveckla det istället. Det kostar i regel hälften så mycket och går mycket snabbare.

   Likvidation och snabbavveckling av ett bolag går i grunden ut på samma sak. Dock är likvidation en längre och betydligt mer krävande process, än att snabbavveckla bolaget.

   Därför snabbavvecklar vi istället för att genomföra en likvidation

   Den främsta anledningen till att vi på Bolagsspecialisten snabbavvecklar bolag istället för att genomföra en likvidation, är att du som företagare kommer loss snabbare från bolaget.

   När du tar hjälp av oss för att snabbavveckla aktiebolaget kan du vara säker på att ingenting lämnas åt slumpen, med snabb handläggning och hela köpeskillingen betald direkt. Det innebär dessutom att du sparar tid och slipper tänka på all dokumentation som krävs för att bolaget ska kunna likvideras. Allt sådant tar vi hand om åt dig vid en snabbavveckling.

   Snabbavveckling vs. Likvidation

   Det finns många myter och direkta felaktigheter när man pratar om snabbavveckling. Nedan har vi sammanställt de främsta fördelarna med att snabbavveckla ditt bolag, istället för att göra en likvidation:

  • Mindre administrativt arbete, eftersom vi på Bolagsspecialisten tar hand om allt åt dig.
  • Du får tillgång till företagets kassa mycket snabbare.
  • Du slipper långa väntetider på borgenärer.
  • Bolaget avvecklas aldrig om skattekontona inte först är till 100% reglerade, vilket de måste vara.
  • Bolag som eventuellt säljs vidare byter alltid namn hos Bolagsverket först, så att ingen form av renommésnyltning eller förväxling kan ske. Om ett bolag säljs vidare, genomgår köparen alltid en grundlig check up innan bolaget säljs till denne, så att bolaget inte hamnar i orätta händer.

   Olika typer av likvidation

   Företag kan avslutas av olika anledningar, såsom bristande lönsamhet eller att man helt enkelt är klar med det. Två sätt att likvidera ett bolag på är genom en tvångslikvidation eller en frivillig likvidation, där skillnaden är vem som fattar beslutet och anledningen:
   1. Tvångslikvidation

   En tvångslikvidation beslutas av Bolagsverket eller allmän domstol om bolaget inte uppfyller reglerna för ett aktiebolag. Tingsrätten kan också besluta om likvidation om bolagets kapital är förbrukat eller om bolagsordningen kräver det. Bolagsverket skickar då ett föreläggande till bolaget och inrikes tidningar för att meddela bristerna, vilka måste åtgärdas inom angiven tid för att undvika likvidation. Om likvidationen startar och bolaget inte kan stoppa den, blir bolaget skyldigt att betala 2700 kronor i omkostnader till Bolagsverket.
   1. Frivillig likvidation

   Vid en frivillig likvidation beslutar ägarna och styrelsen själva om likvidationen på bolagsstämman. Beslutet träder i kraft direkt eller på det datum som beslutet fattas.

   Varför snabbavveckling istället för likvidation?

   Vi på Bolagsspecialisten föredrar snabbavveckling istället för likvidation, eftersom det innebär att du som företagare kan bli av med ditt bolag snabbare. När du anlitar oss för att snabbavveckla ditt aktiebolag kan du lita på att allt går smidigt och snabbt, med snabb handläggning och direkt betalning av hela köpeskillingen. Dessutom slipper du lägga tid och energi på all dokumentation som krävs för att likvidera bolaget, eftersom vi tar hand om allt sådant åt dig.

   Fördelar med snabbavveckling jämfört med likvidation

   Det finns flera fördelar med att snabbavveckla ditt bolag istället för att genomföra en likvidation. Här är några av de främsta fördelarna med att snabbavveckla bolaget med oss på Bolagsspecialisten: