Ola Myrling
DELÄGARE
Vill du avsluta ditt AB? Likvidation av aktiebolag kan vara en tidskrävande och långdragen process som innebär en hel del jobb.
Vi på Bolagsspecialisten erbjuder snabbavveckling istället för likvidation, vilket innebär en mycket snabbare process där vi sköter allt och du har pengarna utbetalda inom 3-5 bankdagar.
Låt oss berätta mer om hur vi kan hjälpa dig när du vill avveckla ditt AB på ett snabbare, enklare och tryggare sätt!
Jag vill veta mer om snabbavveckling
Vi garanterar marknadens lägsta pris för snabbavveckling av aktiebolag.
Vår tjänst är digitaliserad och effektiv, vilket gör att vi kan vara snabba.
Genom att anlita oss vid snabbavveckling av ditt bolag oss sparar du tid, pengar och onödig oro.
Vill du veta mer om likvidation läs våra guider “Vad är likvidation” och “likvidation av aktiebolag”
Vid en frivillig likvidation beslutar ägarna och styrelsen själva om likvidationen. Den vanligaste anledningen är att ägarna inte längre kan eller vill driva verksamheten. Beslutet träder i kraft direkt eller på det datum som beslutet fattas. En likvidation tar i regel 6-7 månader att genomföra.
Tvångslikvidation
En tvångslikvidation beslutas av Bolagsverket eller allmän domstol om bolaget inte uppfyller reglerna för ett aktiebolag. En tvångslikvidation måste du ingå i när aktiekapitalet understiger det registrerade, eller om styrelsen inte är registrerad inom den tid som stadgas i årsredovisningslagen (1995:1554).
Hur likviderar man ett företag?
När man ska likvidera ett aktiebolag, börjar det med att ett beslut fattas på bolagsstämman. I kallelsen inför bolagsstämman, ska aktieägarna ha fått ett förslag på beslut om likvidationen.
Där ska det bland annat framgå:
anledningen till att förslaget har tagits fram och vilka alternativ till likvidation som finns.
tidpunkter för när likvidationen ska träda i kraft samt när skiftet ska börja gälla.
förslag på en likvidator.
När ett beslut har fattats ska Bolagsverket underrättas, så att registreringen kan genomföras. Eventuella skulder ska ha betalats och överskott fördelats mellan ägarna, innan aktiebolaget löses upp och likvidationen är slutförd.
Bra att veta! För att okända borgenärer ska ha en chans att ta del av att bolaget är på väg att likvideras, tar det 6 månader innan handläggning och köpeskillingen betald. Läs mer om hur likvidation av aktiebolag går till på Bolagsverket.
Nedan ger vi dig fem av de främsta fördelarna med en snabbavveckling av bolaget med oss på Bolagsspecialisten:
För att kunna värdera ditt aktiebolag behöver vi aktuell resultat- och balansrapport, utdrag ur bankkontot, utdrag ur skattekontot samt SIE4-fil. Offerten baseras på dessa underlag minus vår avgift på 5 995 kronor inklusive Bolagsverkets ändringsanmälan.
Du får ett digitalt avtal som ligger som ett utkast tills du väljer att signera.
När vi är överens och både parter signerat avtalet tryggt via BankID så har du pengarna för aktiebolaget inom 3-5 bankdagar.
Du som kund snabbavvecklas helt från allt juridiskt och administrativt ansvar.
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!
En likvidation tar vanligtvis cirka 6 månader att utföra. I vissa fall kan det till och med ta upp till 9 månader. Om du inte vill vänta så länge på en likvidation och slippa lägga tid på administration med myndigheter, finns andra vägar att gå. Genom att sälja ditt bolag till oss på Bolagsspecialisten, överlåter du också hela avvecklingen till oss och vi sköter hela processen – snabbare, enklare och tryggare! Tips! Planerar du att avsluta din verksamhet genom frivillig likvidation innan årsskiftet, bör du vara ute i god tid. Har bolaget bokslut 31 december är det bra om likvidationen är avslutad innan årsskiftet.
Om du väljer att snabbavveckla ditt aktiebolag med oss på Bolagsspecialisten kostar det 5 995 kronor. Vi tar över ditt aktiebolag direkt och avvecklar dig som juridisk person på ett säkert sätt. Köpeskillingen har du utbetalad inom 3-5 bankdagar efter signerat avtal.
Att likvidera ett aktiebolag innebär att man avslutar verksamheten och avvecklar bolaget. Bolagets tillgångar omvandlas till pengar, vilka sedan används för att betala eventuella skulder innan restbeloppet fördelas mellan aktieägarna. När detta är gjort kan bolaget avregistreras hos Bolagsverket.
Vid avveckling av ett aktiebolag betalas först eventuella skulder och kostnader. Om det finns något kapital kvar efter att alla kostnader är betalda, kan det fördelas som utdelning till aktieägarna.