Köpa Aktiebolag

Varje år registreras över 50 000 nya bolag i Sverige. Många som registrerar och startar ett helt nytt aktiebolag från grunden tänker inte på hur stort värde det är att ha hög kreditvärdighet och historik i bolaget från start.

Om du väljer att köpa aktiebolag med affärshistorik ger dig från start en ökad trovärdighet, bättre förhandlingsläge, förenklad kapitalanskaffning, fördel vid rekryteringar och historikpoäng vid upphandlingar och mer därtill beroende på bolag.

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar en av våra bolagsförmedlare dig för kostnadsfri rådgivning.Köpa ett aktiebolag med affärshistorik är ett snabbt sätt att komma igång med sin verksamhet. Bolaget aktiveras direkt i och med köpet och du är igång med f-skatt och eget bankkonto vilket möjliggör att du också att du kan komma igång med din egna fakturering direkt från start.

Funderar du på att köpa aktiebolag?
Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så ringer en av våra bolagsförmedlare upp dig för en kostnadsfri konsultation.

Varmt välkomna!

bilda bolag utomlands

Flygande start

Ditt bolag är redo fullt ut från dag 1 med F:skatt, moms och eget bankkonto

Trovärdiga från start

Ett bolag med tidigare historik skapar direkt helt andra möjligheter sett till trovärdighet, kapitalisering och förbättrade möjligheter vid nya affärsrelationer

Rätt historik

Med hundratals genomförda uppdrag i ryggen, hittar vi rätt bolag med historik som passar just din affärssituation och behov


Aktiebolag – så här funkar det


I ett aktiebolag har personerna bakom bolaget ett begränsat ansvar för företagets verksamhet och förpliktelser, antalet delägare är obegränsat och det krävs en insats för att starta företaget. Men det finns olika sätt att börja sitt engagemang i ett aktiebolag. Du kan bilda ett aktiebolag eller köpa ett aktiebolag med eller utan färdig f-skatt.

Hur går jag tillväga för att köpa aktiebolag?


Vill du köpa aktiebolag med historik är det viktigt att granska verksamheten. Oavsett bolagets storlek är det viktigt att kontrollera:
 • Företagets räkenskaper från de senaste två åren.
 • Stämma av bolagets status med Skatteverket och Kronofogden för att det inte ska finnas några gömda eller glömda skulder eller ärenden som kan komma som en otrevlig överraskning senare.
 • Se över den löpande redovisningen så att inkomster och utgifter bokförs och betalas på rätt sätt.
 • Kontrollera att det befintliga aktiekapitalet verkligen finns och inte bara är något som existerar på ett papper.
 • Referenser, så som tidigare leverantörer och kunder för att få en bild av företaget från intressenter som inte är involverade i själva bolaget.

Kontakta oss så sätter vi oss in i vad just du behöver för historikbolag och återkommer efter det med rätt bolag.

Några av våra nöjda kunder

GRANNSÄMJA AB

Tom Lindhé

”Snabbavvecklade ett AB på nolltid tack vare Bolagsspecialisten. Riktigt trevligt bemötande, supersnabb handläggning och bra pris.”

Brunna Teknik AB

Jessica Hansson

”Väldigt snabb och bra service. Blev en mycket smidig lösning för oss att anlita Bolagsspecialisten.”

Esplund Holding AB

Emil Chandorkar

”Bästa servicen. Smidigt och tryggt bemötande. Alltid tillgänglig vid frågor. Bra support och återkoppling.”

Calh AB

Lauri Pesonen

”Bra, snabb och korrekt service! Uppskattat!”

Ameme AB

Fredrik Karlsson

”Snabb affär utan krångel. Rekommenderas!”

Restaurang Nirvana AB

Lucky Dev

"Jag är oerhört imponerad över hur smidig hela processen varit. Ärendet hanterades snabbt och effektivt, med ytterst skicklighet och kompetens."


Fördelar med att köpa färdigt aktiebolag


Fördelarna med att köpa ett färdigt aktiebolag är många.
 • Du kan snabbt vara igång med din verksamhet.
 • Du slipper väntetider på att få bolaget registrerat, bolagsnamnet godkänt, eventuell f-skatt redo och så vidare.

 • Aktiebolag med färdig F-skatt


  Köper du ett lagerbolag i form av aktiebolag med färdig F-skatt tjänar du än mer tid. Registrering av bolagsnamn, F-skatt och bankkonton kan annars vara det som tar tid och som också ofta anses vara en tråkig del som tar fokus och kraft från att få igång en fungerande och inkomstbringande verksamhet.

  pris köpa aktiebolag


  Vad är priset på att köpa aktiebolag?


  Priset för ett aktiebolag varierar kraftigt och speciellt mellan aktiva aktiebolag, vilande aktiebolag och lagerbolag. Ett aktivt aktiebolags pris uppskattas baserat på många olika parametrar, självklart vägs omsättning och vinst in, men även risken som finns i och med ett ägarbyte bör vägas in samt företagets potential och egendomar.

  Fördelar med skatteplanering inom aktiebolag


  Först och främst; skatteplanering är inte något olagligt. Skatteplanering är snarare en skyldighet för dig som driver ett företag. Skatteplanering för aktiebolag handlar om att inom lagens gränser planera företagets skatt så att du betalar den skatt du ska, men samtidigt inte betalar för mycket helt i onödan, vilket du så klart inte ska göra. Det kan till exempel handla om att:
  • Göra utdelningar istället för att ta ut lön.
  • Upprätta en periodiseringsfond.
  • Utnyttja de förmåner som man som företagare har.
  • Se över sättet att spara och placera pengar i företaget.