Likvidering av företag

Har du ett bolag som du inte längre vill driva vidare? Då finns där ett antal olika sätt att gå till väga för att göra dig av med bolaget. Vi på Bolagsspecialisten är experter på likvidering av bolag och med gedigen erfarenhet inom området levererar vi företagstjänster i världsklass.

Hur likviderar jag mitt företag?

Till skillnad från andra bolagsformer kan inte ett aktiebolag avvecklas och avregistreras enkelt via Bolagsverket. Detta kan istället göras på lite olika sätt. Bland annat genom:

 • Likvidation
 • Försäljning av samtliga aktier i bolaget
 • Fusion
 • Delning
 • Konkurs

Beställ / Kontakt

Adress och Telefonnummer

Strandbergsgatan 61, 112 51 Stockholm
08-12 44 14 10
072-160 23 11
info@bolagsspecialisten.se
Mån-Fre: 9.00-17.00

hur likviderar jag mitt företag

Fördelar med att likvidera ditt företag

När du tar hjälp av oss på Bolagsspecialisten för att likvidera ditt bolag kan du vara säker på att ingenting lämnas åt slumpen och att alla aspekter av bolaget ses över. Du behöver exempelvis inte lägga tid på alla den dokumentation som krävs för att bolaget ska kunna likvideras. Istället kan du slappna av i vetskapen om att ditt bolag tas om hand av proffs.

Fördelarna är med likvidering är många:

 • Mindre arbete för dig
 • Tillgång till företagets kassa snabbare
 • Ingen väntetid på borgenärer
 • Trygghet i att allt går rätt till

Vi hjälper dig med en snabb avveckling

Vi på Bolagsspecialisten hjälper dig med en snabb avveckling och likvidering av ditt bolag. Detta gör vi genom en förenklad arbetsprocess där vi köper loss bolaget från dig för att sedan avveckla det åt dig. Du sparar alltså både tid och pengar samtidigt som du kan känna dig trygg om att ditt bolag tas om hand på ett korrekt sätt samt avvecklas.

Det finns många sätt att likvidera ett företag på

Utöver likvidering av bolaget finns där såklart också andra sätt att gå till väga för att på ett snabbt och smidigt sätt avveckla bolaget. Bland annat kan man göra detta genom:

 • Fusion – Det finns olika typer av fusioner men fusion av helägt dotterbolag är den mest förekommande. Det innebär att dotterbolagets samtliga tillgångar och skulder tas över av moderbolaget. Samtidigt upplöses dotterbolaget utan likvidation.
 • Snabbavveckling – Vid en snabbavveckling betalar man av bolagets skulder så att man får ett aktiebolag som enbart består av pengar på ett konto. När detta är gjort kan man sälja bolaget för snabbavveckling. Då får man som ägare genast ut pengarna som företaget är värt minus en avgift som köparen tar för att avsluta bolaget genom fusion eller likvidation.

Varför ska du likvidera ditt företag med oss på Bolagsspecialisten?

Vi på Bolagsspecialisten är experter på aktiebolag och finns där för dig med allt från rådgivning till smarta företagslösningar i form av lagerbolag och färdigbildade aktiebolag. Vi som arbetar här på Bolagsspecialisten har alla lång och gedigen erfarenhet av det vi gör och lämnar aldrig något åt slumpen.

Kontakta oss redan idag

Om du är i behov av likvidering av ett bolag så kontakta då oss redan idag så hjälper vi dig med avvecklingen av ditt bolag.