Hur avvecklar jag mitt bolag?

Till skillnad från avveckling av andra typer av bolagsformer kräver en avveckling av ett aktiebolag mer jobb. Du kan med andra ord inte avregistrera och avveckla bolaget direkt hos bolagsverket. Oavsett hur din situation ser ut så finns vi på Bolagsspecialisten till hand för dig och hjälper dig med avvecklingen av ditt bolag. Vi är experter på likvidering och avveckling av bolag och med lång, gedigen erfarenhet levererar vi en trygg och snabb upplevelse till dig som kund hos oss. Det är enkelt att ha och göra med oss och vi värdesätter en enkel affär.

Beställ / Kontakt

Adress och Telefonnummer

Strandbergsgatan 61, 112 51 Stockholm
08-12 44 14 10
072-160 23 11
info@bolagsspecialisten.se
Mån-Fre: 9.00-17.00

Hur avvecklar jag mitt bolag

Vi hjälper dig med en snabb avveckling av ditt bolag

Vi på Bolagsspecialisten hjälper dig med en snabb avveckling och likvidering av ditt bolag. Detta gör vi genom en förenklad arbetsprocess där vi köper loss bolaget från dig för att sedan avveckla det. Du sparar alltså både tid och pengar och kan med trygghet veta att ditt bolag tas om hand på korrekt sätt samt avvecklingen av detta. Du som avvecklar får också snabbt ut dina pengar ur bolag om du väljer att gå genom oss på Bolagsspecialisten när du ska avveckla ditt bolag. Vi tar ut en liten avgift för det administrativa arbetet som krävs vid en likvidation.

Olika sätt att avveckla bolaget på

Där finns flera olika sätt att gå till väga på när du ska avveckla ditt aktiebolag, man kan bland annat göra följande:

  • Likvidation – Ett aktiebolag kan själv välja att träda i likvidation (frivillig likvidation). Det första som sker är att beslut om att bolaget ska gå i likvidation fattas på en bolagsstämma, samt förslag på likvidator. Denne ersätter styrelsen och den verkställande direktören och har till uppgift att genomföra likvidationen.
  • Fusion – Det finns olika typer av fusioner men fusion av helägt dotterbolag är den mest förekommande. Det innebär att dotterbolagets samtliga tillgångar och skulder tas över av moderbolaget. Samtidigt upplöses dotterbolaget utan likvidation.
  • Snabbavveckling – Vid en snabbavveckling betalar man av bolagets skulder så att man får ett aktiebolag som enbart består av pengar på ett konto. När detta är gjort kan man sälja bolaget för snabbavveckling. Då får man som ägare genast ut pengarna som företaget är värt minus en avgift som köparen tar för att avsluta bolaget genom fusion eller likvidation.

Att tänka på när du ska avveckla ditt bolag

För att vi ska kunna snabbavveckla ditt eller din kunds bolag behöver vi aktuella balansrapporter och resultatrapporter. Inget annat förut balansrapporten får bara innehålla eventuella skattefodringar och skulder samt kassa.

Om oss på Bolagsspecialisten

Alla vi som arbetar på Bolagsspecialisten har olika kompetenser och expertiser som kompletterar varandra och det är just denna bredd av kompetens och erfarenhet som utgör och ligger till grund för den expertis vi har idag.

Vi på Bolagsspecialisten strävar ständigt efter att bli ännu bättre på det vi gör än vi redan är och för oss är det viktigt att du kan känna dig trygg i ditt val av oss som din bolagsrådgivare.

Letar du efter någon som kan hjälpa dig avveckla ditt bolag? Kontakta oss på Bolagsspecialisten

Så är du i behov av att avveckla ett bolag som du kanske inte känner att du vill driva längre eller behöver avveckla av annan anledning, Kontakta då oss på Bolagsspecialisten redan idag så hjälper vi dig med att hitta rätt lösning och handlingsplan för just dig.