Guide till att starta eget

Guide till att starta eget

Guide till att starta eget

Här kommer en guide till vad du bör tänka på i ditt första bolag.

Är det äntligen dags att ta tag i drömmen? Eller är företagandet nästa steg för dig att utvecklas och kunna leva på din profession? Oavsett, att starta eget företag är ett stort steg att ta för dig som är anställd – men också ett spännande sådant.

 

Vad krävs för att starta eget företag?’

Beroende på vilken företagsform du väljer finns lite olika regler. Exempelvis behöver du ha 50 000 kr i aktiekapital (2018) för att starta ett aktiebolag.

Kort guide för att starta eget

När du startar företag finns det vissa saker att tänka på. Företagarna har sammanställt några viktiga punkter i denna checklista:

1) Vad är din affärsidé? Berätta om idén för andra du litar på och få input.

2) Vilka är dina kunder? Du behöver fundera ut och sätta en målgrupp.

3) Undersök marknaden. Finns det företag som redan gör det du gör, och hur kan du i så fall göra det bättre och konkurrera med dem?

4) Vad är ditt mål med företagandet? Ska det växa och få mängder av anställda och hög omsättning, eller ska det bara vara du och det du gör?

5) Vilken företagsform är bäst att välja? Enskild firma eller aktiebolag är vanligt.

6) Gör en affärsplan.

7) Hur ska du finansiera uppstarten av företaget? Undersök möjligheterna till starta eget-bidrag och andra typer av lån och finansieringslösningar.

8) Registrera ditt företag och firmatecknare.

Stöd och hjälp för dig som startar företag

Många småföretagare väljer att gå en starta eget-kurs för att komma igång ordentligt. Kanske finns en sådan i din kommun eller hos Nyföretagarcentrum nära dig? Företagarnas föreningar finns över hela landet, och som medlem har du stor möjlighet till stöd och hjälp som nystartad företagare.

 

No Comments

Post a Comment

Your email address will not be published.