Till arkiv

Aktiekapital: Vanliga frågor & svar

Vad är ett aktiekapital?

Aktiekapital är det kapital som aktiebolagets ägare har tillfört aktiebolaget. Aktiekapitalet behöver inte vara pengar utan kan även vara exempelvis verktyg eller inventarier. I ett privat aktiebolag så är minimikravet på aktiekapitalet 50.000 kronor, men summan kan vara högre än så.

Kan jag använda aktiekapitalet i bolaget?

Ja, du kan använda aktiekapitalet till att köpa tillgångar som kommer att finnas kvar i företaget. Om du förbrukar mer än halva aktiekapitalet så gäller särskilda regler. Du kan läsa mer om detta hos Verksamt.se.

Behöver jag betala aktiekapitalet om jag köper ett färdigt aktiebolag?

Vi på Bolagsspecialisten säljer färdiga aktiebolag. När du som kund köper ett bolag av oss tillsätter du själv aktiekapitalet i bolaget. Detta ingår alltså inte i summan du köper aktiebolaget för. Kostnaden utöver bolagets aktiekapital varierar beroende på vilken typ av historik aktiebolaget har. Det du betalar för att alltså affärshistoriken i bolaget.

När ska jag betala aktiekapitalet?


Aktiekapitalet behöver inte sättas in direkt i bolaget, utan det kan göras vid ett senare tillfälle när möjlighet finns. Med fördel så snabbt som möjligt.

Kontakta gärna oss om du har några frågor eller funderingar kring att köpa färdiga aktiebolag!

Vi som hjälper dig med bolagsförmedling

Tom Wickström

Oliver Svensson


Kontakta mig, jag vill veta mer om att köpa färdiga aktiebolag!