Avveckling – med Bolagsspecialisten

Ros-Mari Wickström

STYRELSEARBETE

Visste du att det är både snabbare och billigare att avveckla ett aktiebolag, jämfört med en likvidation? Hos Bolagsspecialisten betalar du bara 5 995 kronor, mot att vi tar över ditt aktiebolag och direkt avvecklar dig som juridisk person.

Du får din köpeskilling utbetalad inom 3–5 bankdagar efter att vi skrivit avtal. Läs mer i den här artikeln om hur det går till och om vad vi behöver för att kunna ge dig en offert och ta nästa steg mot avveckling.

Tack vare vår prisgaranti kan vi garantera att du får marknadens lägsta pris hos oss.

Jag vill veta mer om er verksamhet

  Varför ska jag avveckla min verksamhet genom Bolagsspecialisten?

  Säkert

  Vi vet vad vi gör och lovar att du som kund sparar både tid, pengar och onödig oro när du väljer att anlita oss när din verksamhet ska avvecklas.

  Snabbt

  Vi använder en digitaliserad och smart tjänst som innebär att vi kan vara både snabba och säkra.

  Prisgaranti

  Vi har en prisgaranti som lovar att vi ger dig lägst pris på avveckling på den svenska marknaden.

  Vi hjälper dig att komma igång med snabbavveckling

  28,7

  MSEK, Omsättning 2022

  4.9/5

  Aktuell Google Rating

  1021

  Affärer 2022

  8

  Anställda

  Så här går processen till vid en avveckling

  Underlag

  För att kunna värdera ditt aktiebolag behöver vi aktuell resultat- och balansrapport, utdrag ur bankkontot, utdrag ur skattekontot samt SIE4-fil. Offerten baseras på dessa underlag minus vår avgift på 5 995 kronor inklusive Bolagsverkets ändringsanmälan.

  Signering

  Du får ett digitalt avtal som ligger som ett utkast tills du väljer att signera.

  Utbetalning

  När vi är överens och både parter signerat avtalet tryggt via BankID så har du pengarna för aktiebolaget inom 3-5 bankdagar.

  Ändring av bolag

  Du som kund snabbavvecklas helt från allt juridiskt och administrativt ansvar.

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

   Vanliga frågor och svar om avveckling aktiebolag

   Vad händer med kapitalet vid en avveckling av AB?
   Hur mycket kostar det att avveckla ett aktiebolag?
   Är det svårt att avveckla ett aktiebolag?
   Hur gör man ett aktiebolag vilande?
   Hur lång tid tar avveckling av aktiebolag?

   Detta behöver vi för att avveckla ditt aktiebolag

   Avveckling – så går det till

    Skicka oss underlag

   För att vi ska kunna göra en rättvis värdering av ditt aktiebolag behöver du skicka oss aktuell resultat- och balansrapport, utdrag från bankkonto, utdrag från skattekonto samt SIE4-fil. Vi kommer att basera vår offert på dessa underlag, minus vår avgift på 5 995 kronor och Bolagsverkets ändringsanmälan.

   Dags för signering

   Efter att du fått offert får du ett digitalt avtal. Detta avtal ligger som ett utkast tills du väljer att signera det.

   Utbetalning till ditt bankkonto

   När vi har kommit överens och båda parter har signerat avtalet har du pengarna för ditt aktiebolag på ditt bankkonto inom 3–5 bankdagar. Givetvis signerar du avtalet via BankID – tryggt och säkert.

   Vi ändrar ditt bolag

   Så snart vi signerat avtal avvecklas du helt från allt juridiskt och administrativt ansvar. Läs mer om andra åtgärder vi vidtar för att du ska känna dig trygg nedan.

   Vi garanterar att göra detta när vi avvecklar ditt bolag:

   När du säljer ditt aktiebolag till oss för en snabbavveckling avslutar vi inte bolaget helt. Men vi garanterar dig att vi ändrar alla uppgifter i aktiebolaget och bara behåller organisationsnumret.

   Vill du istället avsluta bolaget helt och hållet behöver du välja ett annat alternativ. Då är det traditionell likvidation som gäller. Till skillnad från en snabbavveckling behöver du då sköta all administration under likvidationstiden. En likvidation tar mellan sex och nio månader, och innan den är klar finns ingen möjlighet att få ut tillgångarna från bolaget.

   Varför välja avveckling av aktiebolag?

   Det finns olika anledningar till att företagare bestämmer sig för att genomföra en avveckling av sina bolag. Exempelvis har vissa ledsnat, andra har inte längre någon lönsamhet, medan somliga har helt andra skäl. Oavsett vilken anledning du har för att gå vidare från ditt aktiebolag kan du höra av dig till oss.

   När du vänder dig till Bolagsspecialisten kan du vara trygg med att du snabbt kommer loss från bolaget som juridisk person. Du får dessutom snart utbetalt dina tillgångar från banken och innestående plusvärde på ditt skattekonto.

   Så länge du har ordning och reda på de underlag vi behöver för att sätta igång, kan du få din köpeskilling inom 3–5 bankdagar.

   Att välja avveckling istället för likvidation innebär att du säljer bolaget till oss på Bolagsspecialisten. Du slipper sköta all administration, och istället ansvarar vi för alla delmoment – från start till mål.

   Alternativet, som är likvidation, är en långdragen process där du får sitta med mycket administration och får vänta länge innan du får ut dina pengar. Skillnaden är att när du säljer ditt bolag till oss likvideras det inte, utan drivs vidare under annat namn och andra förutsättningar.

   I samband med att du säljer ditt aktiebolag till oss tar vi över allt juridiskt och administrativt ansvar.